Stort nederlag i første opgør

20.04.2006 22:03

Det bliver mere end svært for Brøndby IF at nå årets pokalfinale, efter aftenens 5-2 nederlag til Esbjerg i Esbjerg Idrætspark i den første af to pokalsemifinaleopgør.

Johan Absalonsen bragede ellers Brøndby tilbage i opgøret med scoringen til 4-2 i det 86. minut, men Fredrik Berglund udnyttede uopmærksomt forsvarsspil til at flugte Esbjerg på 5-2 i overtiden.

Johan Absalonsen

Johan Absalonsen bragede Brøndby tilbage i opgøret med det fantastiske mål til 4-2, men Berglund scorede små fem minutter senere til slutresultatet 5-2.

Tre mål på fem minutter

I forhold til mandagens 3-0 sejr på Brøndby Stadion over netop Esbjerg, var der en enkelt ændring på Brøndbys hold. Jonas Kamper var med fra start i stedet for langtidsskadede Kim Christensen. Det betød også at forsvarstalentet Morten Rasmussen fik fuld spilletid igen, og han var en af de Brøndby-spillere der faktisk formåede at lyse op.

Selvom Brøndby faktisk indledte kampen med et aggressivt og højt pres, stod der Esbjerg på det hele i de første 45 minutter. Brøndby-holdet var i den grad presset helt i bund og allerede efter 10 minutter kunne det tidligere Brøndby-talent Niki Zimling bringe hjemmeholdet foran 1-0, da han løb sig selv fri ved bagerste stolpe, hvor han ubesværet fik bolden forbi en sagesløs Zaza i målet.

Og efter scoringen sad Esbjerg tung på opgøret, og Brøndby-spillerne var hele tiden et skridt eller to efter de opsatte og tændte Esbjerg-spillere. Og Esbjerg spillede sig frem til flere chancer, som Zaza måtte ud i fuld længe for at redde.

Efter en halv time øgede Jerry Lucena til 2-0, da en veloplagt Fredrik Berglund lagde den indover. Zaza fik den kun lige bokset ud i feltet, hvor Lucena i glidende stil fik i nettet. Og blot to minutter senere var den gal igen i forsvaret. Elanga begik straffespark mod Lasse Kryger, og Frank Hansen kunne sikkert score til 3-0.

Tre mål nede så det sort ud, men minuttet efter scorede Thomas Rasmussen sit femte mål i 2006. Elmander og Ericsson var arkitekterne bag det fremragende mål, som Rasmussen sparkede ind med højrebenet.

Esbjerg-scoring

Esbjerg scorede tre gange inden Brøndby fandt vej til nettet.

Absalonsens kanonkugle

Pausen blev benyttet til at skifte Johan Absalonsen og Kim Daugaard ind i stedet for Jonas Kamper og Marcus Lantz. Og Brøndby fik markant bedre fat i 2. halvleg. Esbjerg fik ikke lagt samme tryk som i 1. halvleg og de blå-gule formåede at holde fast på bolden.

Og Absalonsen viste endnu engang gejst og vilje som indskifter. Han og Elmander formåede at skabe nogle ting i offensiven. Og netop de to stod bag chancen, som Hoffmann reddede med en flot refleks. Elmander lagde den indover og Absalonsen fik headet flot ved forreste stolpe, men Esbjerg-keeperen var altså i vejen.

Anderledes skarp var Fredrik Berglund i den modsatte ende, da han endnu engang slap forbi sin direkte markør ti minutter før tid. Svenskeren kunne i fri position let lobbe den over Zaza til stillingen 4-1.

Johan Absalonsen bragte dog Brøndby tilbage i opgøret, da han hamrede bolden helt op i krogen, og ind via overliggeren, fem minutter før slutfløjtet. Og 4-2 ville egentlig, kampens udvikling taget i betragtning, have været et okay resultat, men i overtiden fik Berglund endnu engang lov til at løbe bagom forsvaret, og med en flot helflugter scorede han til kampens slutresultat 5-2.

Det betyder at Brøndby nu skal vinde returopgøret på Brøndby Stadion om en uge med tre mål, hvis de blå-gule vil spille sig i pokalfinalen.