Sejr i målfest

08.04.2006 19:00

Med en 4-3 sejr over AaB sikrede Brøndby IF sæsonens 13. hjemmebanesejr ud af 14 mulige. 14.354 tilskuere så seks forskellige udlændinge komme på måltavlen, mens AaB's Allan Olesen lavede selvmål til stillingen 1-0.

Joseph Elanga, Martin Ericsson og Johan Elmander scorede Brøndbys øvrige mål i målfesten, hvor AaB straffede opdækningsfejl ved alle tre AaB-scoringer.

God start

Thomas Rasmussen og Joseph Elangas samarbejde fortsatte de lovende takter, og de to var i fællesskab oplæggere til Brøndbys føringsmål efter 11 minutters spil. Rasmussen fandt Elanga i dybden og venstrebacken lagde den hårdt indover. Kim Christensen nåede ikke frem ved forreste stolpe, men Allan Olesen var uheldig at lave selvmål med hånden.

Og bedst som jubelen var størst i kølvandet på føringsmålet, blev der åbnet op for for et voldsomt regnvejr, der som kampen skred frem, gjorde banen mere og mere vanskelig. Brøndby fortsatte dog presset og seks minutter senere kom på belønningen.

Lantz skiftede spillet helt over til venstre, hvor Elanga havde god tid og plads til at sparke fra distancen. Og den afrikanske venstreback sendte bolden fantastisk i mål, med et knald-hårdt spark langs jorden fra 25 meters afstand. Det var Elangas første mål i Brøndby-trøjen og målet blev fejret med noget der lignede en regndans.

To på hovedet

Brøndby sad herefter tungt på kampen, men AaB fik alligevel reduceret nogle minutter senere ved Sakiri, der straffede en kommunikationsfejl i Brøndby-forsvaret. Sakiri udplacerede Zaza med et følt langskud.

Efter et par gode chancer til Johan Elmander og Thomas Rasmussen, og et enkelt skudforsøg til AaB's Winsnes, lignede det 2-1 ved pausen, men Elmander løb sig fri på baglinien og lagde den ind over, hvor Martin Ericsson i fri position headede bolden i jorden og ind bag Jimmy Nielsen. Det var Ericssons tredje mål i Brøndbytrøjen - to af dem er scoret med hovedet.

Elmanders 10.

2. halvleg var ikke mange minutter gammel, før den tidligere Brøndby-spiller Jón Rói Jacobsen uhindret headede AaB tilbage i kampen, efter et frisparksindlæg fra AaB's venstre side. Og underholdningen fortsatte også i 2. halvleg, omend det var mere end vanskeligt at få det hurtige pasningsspil i gang på banens midte.

Jonas Kamper kom ind efter en time og viste han er i god form. Kamper og hårdtkæmpende Kim Christensen stod for oplægget til Johan Elmanders scoring til 4-2, angriberens 10. mål i SAS Ligaen i denne sæson. Kamper slog et indlæg til bagerste, hvor Kim C headede den flot tilbage i feltet.

Caca reducerede i kampens slutning efter en ny dødbold, hvor markeringen svigtede i forsvaret. Kort efter blev kampen fløjtet af og sæsonens 13. sejr på Brøndby Stadion var en realitet. Nu venter AGF på torsdag. Her må Brøndby undvære Johan Elmander og Dan Anton Johansen, der begge har karantæne.