02.04.2006 19:20

Det er svært at få point med hjem fra Jylland - især på Viborg Stadion. Det må Brøndbyspillerne sande efter dagens nederlag til Viborg FF på udebane i SAS Ligaen.

Efter en målløs 1. halvleg, indledte Viborgs José Mota scoringen i det 61. minut, og blot ét minut senere øgede Thomas Frandsen gæsternes elendighed, da han nåede højst på et indlæg.

Taktisk stillede de blå-gule mere afventende op end vanligt; det var tydeligt at det som udgangspunkt gjaldt om ikke at komme bagud som det tidligere er sket netop på Viborg Stadion.

Efter godt 5 minutter af kampen faldt Per Nielsen uheldigt ned på venstre fod og fik et vred i ankelen, en skade der tvang anføreren til at udgå efter godt 20 minutter. Henrik Kildentoft overtog pladsen på midten, men helt sikkert ikke en gunstig situation for Brøndbyholdet. Dog fortsatte det tålmodige spil fra begge holds side; et spil der ikke gav de store chancer i en middelmådig første halvleg.

En anden start

Der blev derimod fløjtet til angreb fra 2. halvlegs start, og specielt Brøndbys bedste i dag, Thomas Rasmussen, fik vist at han har ramt formen. Med et flot indlæg i det 53. minut serverede han bolden lige til Johan Elmanders venstreben, men det hårde skud blev blokeret af en Viborgforsvarer. Kort efter kom Viborg FF frem til den første farlige chance med et skud fra venstrekanten, men Karim Zaza i Brøndbymålet parerede til hjørne.

Efter 60 minutter skiftede cheftræner Michael Laudrup i front, og Kim Christensen overtog Morten Rasmussens plads. Den unge U-21 anfører nåede ikke at komme frem til de oplagte chancer i den første kamp efter sin skadesperiode.

To minutter efter var den gal foran Brøndbys målfelt hvor Viborg FF's Mota fik lov til at skyde på mål udefra. Det flotte skud strøg hen over Karim Zaza og i mål. Et flot mål, men samtidig en kæmpe spand kold vand i hovedet på det ellers tålmodigt spillende Brøndbyhold.

Blot ét minut efter målet gik det galt igen, da Karim Zaza ikke kom ordentligt ud til en høj frisparksbold i Brøndbys målfelt, og Viborg FF's Thomas Frandsen kunne uhindret heade bolden i mål til en 2-0 føring til hjemmeholdet. Målet tog på mange områder luften ud af Brøndbyholdet, der måtte sande at Viborg Stadion bare ikke er stedet hvor Brøndby kan vinde fodboldkampe.

På trods af at de blå-gule kun spillede med tre mand i forsvaret i kampens sidste 20 minutter, lykkedes det ikke holdet at skabe de store åbne chancer, hvor dog Kim Christensen var et friskt pust.