Første titelforsvar en mulighed

19.04.2006 12:09

Brøndby IF's første forsvar af en pokaltitel er stadig muligt forud for torsdagens første semifinale mod Esbjerg. Brøndby har vundet pokalturneringen fem gange, men klubben har endnu aldrig prøvet at forsvare en pokaltitel. Dog har Brøndby været tæt på et par gange.

Første pokaltitel kom i hus i 1989, hvor Ikast blev besejret med 6-3 efter forlænget spilletid. Men sæsonen efter nåede Brøndby kun til kvartfinalen. Næste pokalguld blev sikret i 1994 med en straffesparkssejr over Næstved, men også den titel blev fulgt op af et kvartfinalenederlag.

Pokalsejren i 1998, hvor Brøndby kørte FCK over med 4-1, blev fulgt op af en plads i semifinalen, hvor AB blev endestationen. Og det samme gentog sig efter titlen mod FC Midtjylland i 2003, hvor AaB vandt den efterfølgende semifinaledyst.

Men nu har Brøndby for tredje gang i træk fulgt op på en pokaltriumf med en semifinaleplads. I øvrigt er klubben i semifinalen for fjerde sæson i træk og 12. gang i alt.

Produceret i samarbejde med netsuperligaen.dk.

Jubel i pokalfinalen

Brøndby IF vandt pokalturneringen i 2005. Statistisk set gentager de blå-gule desværre ikke den bedrift i år for Brøndby har aldrig formået at vinde turneringen to år i træk.