Brøndby er nu forårets hold

15.04.2006 07:49

Skærtorsdags 1-0-sejr over AGF i Århus er ensbetydende med, at Brøndby IF foreløbigt kan kalde sig for "Forårets Hold" i SAS Ligaen. De blå-gule har som det eneste hold hentet 15 point de første syv forårsrunder via fem sejre og to nederlag.

Sejren markerede samtidig et brud på en ond cirkel, hvad angår resultater i det jyske. 1-0-gevinsten var Brøndbys første kamp med tre point i Jylland siden 16. oktober, hvor SønderjyskE blev besejret med 2-1. Brøndby IF er nu på tredjepladsen i udebanestillingen med 20 point for 13 kampe.

Brøndby holdt trods flere chancer AGF fra at score, og det er første gang siden 13. oktober 1999, at de blå-gule vinder en "ren" sejr i Århus. Det er så længe siden, at målscorerne i 2-0-sejren dengang hed Ole Bjur og Peter Madsen.

At der er varslet nye tider i AGF og Århus, vidner et sjældent set lavt tilskuertal til kampen i NRGi Park om. I forhold til tidligere opgør mellem de to klubber var blot 8.509 mødt op til kampen, og det er det første indbyrdes opgør siden 29. oktober 2000 med under 10.000 tilskuere. I den mellemliggende periode er 15 kampe i træk set af et femcifret antal mennesker på lægterne.

Produceret i samarbejde med netsuperligaen.dk.

Brøndbyjubel

Med sit fjerde mål for Brøndby sørgede Martin Ericsson for at Brøndby IF nu kan bryste sig med at være forårets hold i SAS Ligaen.