Assistkonger og målmagere

19.04.2006 09:40

Thomas Rasmussen, Johan Elmander og Martin Ericsson har scoret flest mål, mens Kim Christensen har været bedste oplægger. Så kort kan brondby.coms forårsstatistik for Brøndbys officielle kampe i 2006 formuleres.

Mest "værdifulde" spiller er dog uden tvivl Thomas Rasmussen, der har haft en afgørende fod, enten som målscorer eller oplægger, i hele syv scoringer ud af 21 mulige - altså en tredjedel af Brøndbys mål i 2006.

Thomas Rasmussen

Thomas Rasmussen jubler efter sin første af to scoringer i 3-1 hjemmesejren over Silkeborg for snart en måned siden. Offensiv-profilen har været en af forårets store oplevelser for Brøndby med fire mål og tre assists.

Fire hver - svenskerne lige

Med fire mål hver deler Thomas Rasmussen, Johan Elmander og Martin Ericsson den indbyrdes topscorerværdighed på Brøndby-holdet for de officielle kampe i 2006 (Royal League, DBU's landspokalturnering og SAS Ligaen).

Thomas Rasmussen, mest "værdifulde" spiller i 2006, fik allerede i forårspremieren i SAS Ligaen mod F.C. København en flyvende start. Midtvejs i 1. halvleg var Rasmussen vågen og på Kim Christensens oplæg flugtede han Brøndby foran i 3-0 triumfen. Det var 29-årige Thomas Rasmussens første af fire mål hidtil i 2006, alle sat ind på Brøndby Stadion.

I samme kamp blev Rasmussen noteret for det første af tre oplæg her i 2006. Martin Ericsson scorede sit første mål på Brøndby Stadion - med hovedet til stillingen 2-0. Thomas Rasmussens to øvrige oplæg er ligeledes lavet på Brøndby Stadion.

Martin Ericsson lavede sin første assist i mandags, da han spillede Johan Absalonsen fri ved 3-0 målet. Ellers har Ericsson primært markeret sig som en målfarlig 10'er, der højest usædvanligt har scoret to gange med hovedet. Det seneste af de to lagde Johan Elmander op til, da han fra baglinien fandt Ericsson i fri position i 4-3-kampen over AaB forrige lørdag.

Netop Johan Elmander spillede i pokalkvartfinalen mod F.C. København, sin første hjemmekamp på Brøndby Stadion siden 30. november 2005. I den forlængede spilletid, ved stillingen 0-0, scorede Elmander direkte på et fantastisk frispark og sendte dermed Brøndby videre i pokalturneringen. Det var samtidig Elmanders første af fire mål i 2006 - det seneste blev sat ind i mandags mod Esbjerg.

Johan Elmander

Johan Elmander fejrede sit comeback på Brøndby Stadion med sejrsmålet i pokalkvartfinalen mod F.C. København. Det var Elmanders første af de fire foreløbige mål i 2006.

Assistkongen Kim C

Det var en streg i regningen da Kim Christensen blev skadet i 2. påskedags 3-0 sejr over Esbjerg. Angriberen har nemlig været Brøndbys bedste oplægger i 2006, med hele fire assist. Tre er dem er lavet i de seneste tre kampe.

Kim Christensen fik selv en tilfredsstillende start på de officielle kampe i 2006, da han reducerede i 1-2 nederlaget til F.C. København på Brøndby Stadion i Royal League-kampen den 9. februar. Det var samtidig Kim Christensen eneste mål i foråret, da han som bekendt er ude af spillet med en knæskade i 10 uger.

Manden bag Kim C'smål var Jonas Kamper, der faktisk også lagde op til Morten Duncan Rasmussens første, og hidtil eneste mål, i den efterfølgende hjemmekamp mod Kalmar.

Ligesom Kamper har Marcus Lantz også lagt op til to mål her i 2006, og i hjemmekampen mod OB den 29. marts blev svenskeren matchvinder ti minutter før tid i 1-0 sejren.

Johan Elmander og Kim Christensen 

Johan Elmander og Kim Christensen jubler over Elmanders føringsmål mod Silkeborg på Brøndby Stadion. Elmander er delt topscorer i 2006 med fire mål.

Marcus Lantz

Marcus Lantz kom for en sjælden gangs skyld på måltavlen, da han blev matchvinder i 1-0 sejren over OB på Brøndby Stadion.

Statistikken over mål + assists i 2006

Spiller Mål Assist Total
T. Rasmussen 4 3 7
J. Elmander 4 1 5
M. Ericsson 4 1 5
K. Christensen 1 4 5
M. Lantz 1 2 3
J. Kamper 1 2 3
M. Retov 1 1 2
J. Elanga 1 1 2
M. Duncan Rasmussen 1 0 1
J. Absalonsen 1 0 1
S. Schmidt 1 0 1
T. Andersen 0 1 1
Selvmål 1 1
Total 21 16

37

Martin Ericsson

Martin Ericsson scorede på flyvende hovedstød i 3-0 triumfen over F.C. København på Brøndby Stadion. Det første af fire Ericsson-mål blev dog sat ind i udekampen mod Lillestrøm i Royal League.