0-0 i tempofyldt arvefjendeopgør

30.04.2006 19:20

Et intenst, tempofyldt og dramatisk arvefjendeopgør på internationalt niveau mellem F.C. København og Brøndby IF i Parken sluttede uden scoringer. Begge hold havde chancer, men det var en aften hvor holdenes defensiv stod stærkest i billedet.

Anfører Per Nielsen var kommet sig så meget efter sin skade at han kunne starte på sin vante plads i midterforsvaret ved siden af Morten Rasmussen der stod over for sin første store eksamen.

Forsigt start

Kampens betydning havde tydeligvis sin effekt på begge hold der lagde meget forsigtigt ud. Symtomatisk for det skulle der et mislykket Brøndbyudspark til for at skabe kampens første chance. Bolden endte hos Pimpong, der sendte Santos afsted, men hans forsøg blev blokeret af Morten Rasmussen der var vågen i situationen.  De første 15 minutter gik mest af alt med at de to hold så hinanden an, og vi skulle da også helt hen til det 31. minut for at få den første Brøndbyafslutning. Joseph Elanga trykkede af, men skuddet ramte lige på Jesper Christiansen i F.C. Københavns mål.

I takt med at halvlegen skred frem, kom Brøndby også længere frem på banen, og i det 35. minut så vi det Brøndbyhold alle kender, med et flot gennemspillet Brøndbyangreb, hvor Thomas Rasmussen var tæt på at komme til afslutning, men hans træk ind i feltet blev for langt.

Dommer Claus Bo Larsen fløjtede 1. halvleg af præcist efter 45 minutter, og de to hold gik således til pause uden scoringer efter en halvleg uden scoringer, men som til gengæld havde masser af fight, engagement og nærkampe.

Flere chancer

2.  halvleg bød fra start på flere chancer end der var skabt i de første 45 minutter. De første 10 minutter var hjemmeholdet ved at komme tæt på et par gange, men Brøndbyforsvaret stod godt i dag, og det blev ikke til andet end nærgående forsøg. Tilbagevendte Per Nielsen gav tydeligt Brøndbyholdet den sikkerhed der var behov for i dagens kamp.

Sikkerheden i forsvaret betød også at de offensive spillere kunne koncentrere sig primært om det offensive. Dette resulterede i et flot gennemspillet angreb hvor Johan Elmander kom godt igennem på venstrefløjen, men i stedet for at afslutte selv, forsøgte han at spille bolden, og chancen løb ud i sandet; der manglede ganske enkelt fart for at kunne skabe ravage i hjemmeholdets forsvar, hvilket trænerbænken også reagerede på og sendte Johan Absalonsen ind i stedet for "Duncan".

13-tal

Som halvlegen skred frem, blev Brøndby nødsaget til at komme længere frem på banen, hvilket også skabte chancer i den modsatte ende. Trods et par nærgående forsøg blev københavnerne aldrig helt farlige, hvilket især skal tilskrives unge Morten Rasmussen i Brøndbys midterforsvar, der bestod eksamen til et 13-tal. Det var da således en meget anonym Santos der lod sig skifte ud af F.C. København angrebet efter at have været pakket solidt ind af den talentfulde forsvarer. Hans afløser Ijeh gik sammen skæbne i møde.

Flere gode takter i slutningen af halvlegen til trods lykkedes det dog ikke Brøndbyspillerne at score, og dermed måtte de to hold tage til takke med ét point hver. 41.201 tilskuere blev dermed vidne til en kamp der aldrig blev den store spillemæssige oplevelse, og med 6 point og tre kampe tilbage bliver det svært for Brøndbyholdet at generobre mesterskabet.

Kampen