Tilbage på sporet

10.09.2005 20:10

Den tiende hjemmebanesejr i træk, og dermed endnu en rekord til Brøndby IF blev her til aften sikret mod oprykkerne fra SønderjyskE.

Der var dømt Indian Summer på Brøndby Stadion, og foran knap 13.000 tilskuere skulle hjemmeholdet vise at nederlaget til Århus i sidste runde af SAS Ligaen blot var en enlige svale. Det blev nu heller ikke noget problem med en veloplagt Morten Skoubo i front.

Kampen bød på hjemmebanedebut nyindkøbte Trond Andersen og til Thomas Rasmussen. Begge gjorde en god figur på et Brøndbyhold der fra kampens start indledte en 90 minutters belejring af gæsternes mål.

Trond Andersen fik en god debut i midterforsvaret.

Tændt Skoubo

Morten Skoubo bød op til dans i det lille felt efter godt 25 minutter, men blev revet omkuld af en modspiller. Dagens dommer fløjtede, men til de flestes forundring blev det til frispark og gult kort til Brøndbys angriber. Det tændte den høje angriber endog endnu mere, og kun seks minutter efter advarslen, knaldede Skoubo bolden i nettet.

Målet bragte Brøndby endnu længere frem på banen, og med mere eller mindre alle mand på egen banehalvdel, kunne SønderjyskE ikke stille andet op end at forsvare sig. Der var ingen tvivl om, at gæsterne satsede på at komme frem til kontra, men Brøndbys forsvar samlede alt op.

Morten Skoubo derimod havde fået blod på tanden scorede kort før pausen endnu et af sine karakteriske mål, hvor han vandt kampen om bolden mod SønderjyskEs målmand.

Med to mål spillede Skoubo en afgørende rolle i kampen.

Solidt forsvar

Med Per Nielsens fravær og Thomas Rytter skadet var der blevet plads til både Trond Andersen og Dan Anton Johansen i forsvaret, hvilket viste sig at være en stærk konstellation. Ikke alene blev alt der bare lignede optræk til en chance, afværget på flotteste vis, ydermere viste de to backer deres værd ved hele tiden at deltage i det offensive spil. Især Asbjørn Sennels fik vist sine offensive kvaliteter, specielt i anden halvleg.

Det er svært at udpege dagens bedste spiller, da aftenens kamp om noget var en holdindsats der blev kronet omkring de 60 minutter da Morten Skoubo blev hægtet i det kriminelle felt af den gæstekeeperen. Denne gang blev straffesparket dømt, og Dan Anton Johansen bragte hjemmeholdet på 3-0.

Resten af kampen blev mere eller mindre en gang sommerbold, hvor Brøndby i fuld kontrol, spillede bolden rundt. SønderjyskE var ikke indstillet på at komme længere frem, hvilket nok også ville have resulteret i en regulær afklapsning.

3-0 blev kampens resultat, og Brøndby er dermed indehaver af endnu en rekord, med 10 hjemmebane sejre i træk.