Laudrup: Flot sejr

16.09.2005 11:42

- 2-0 er et fantastisk resultat, specielt når man tænker på optakten til kampen. Vi stiller med en nærmest hel ny bagerste kæde, om følge af de skader vi har fået her på det sidste, men jeg må sige at jeg er utroligt tilfreds. Efter en lidt rodet start får vi hurtigt opbygget det spil, og den sammenhæng mellem kæderne, der dannede grundlaget for vores sejr, konkluderede cheftræner Michael Laudrup på post-match pressemødet efter 2-0 sejren over FC Zürich i UEFA Cup'ens 1. runde.

- I forsvaret stiller vi med tre "nye" mand, der lige skal vænne sig til at spille sammen, det er spillere fra truppen, men det er klart at det stiller krav til hele holdet at få organisationen på banen til at hænge sammen, og det lykkedes relativt hurtigt inde i første halvleg. Ud over at få kæderne til at hænge sammen, var det jo også vigtigt at fastholde det spil vi er kendt for, og har succes med, og det lykkedes til fulde.

Skoubo får kontrol over bolden og stormer mod mål.

Skoubo får kontrol over bolden og stormer mod mål.

Chancer og mål

- Jeg synes at det var en flot indsats mod et godt hold, der tydeligt har en masse offensive kvaliteter. Da vi efter de første 20-25 minutter kommer i gang, står vi rigtigt godt på banen, og jeg talte ikke mere end to halve chancer til FC Zürich. Vi skaber derimod fire helt åbne chancer og scorer på de to, hvilket er der hvor vi skal være hvis vi skal begå os i Europa. Der er ingen tvivl om at hvis vi havde haft samme udnyttelsesprocent i kampene mod Ajax, havde vi spillet Champions League nu...

- Der er ingen tvivl om, at vi går mentalt godt ind til pausen, en scoring umiddelbart før har selvfølgelig en kæmpe betydning for os, man ser det også i anden halvleg hvor vi i store dele af halvlegen spiller et flot pasningsspil, og får skabt en del chancer. I den forbindelse skal forsvaret også fremhæves; samtlige spillere i den bagerste kæde deltog meget aktivt i det offensive spil, og at Dan Anton Johansen så krydrer indsatsen med et formiddabelt mål, understreger kun betydningen af, at vi har en rigtig god trup.

Dagens anfører Martin Retov markerer sig.

Dagens anfører Martin Retov markerer sig over for FC Zürichs Filipescu.

Behov for alle

- Trond Andersen fik en forstrækning i baglåret, ikke noget alvorligt, men hvis han skulle i kamp i dag, kunne det have resulteret i en længerevarende skade. Der var derfor ingen tvivl om at han skulle stå over i aftenens kamp. Vi skal ikke glemme at vi har et par vigtige kampe i den hjemlige liga på kort tid, så der er behov for alle ressourcer der er til rådighed. Vores reserver viste som sagt også hurtigt deres kvaliteter, så samlet set er jeg overordentligt tilfreds.

-  Jeg var som sådan ikke overrasket over FC Zürich; vi vidste at det var et godt kontrahold med nogle store offensive kvaliteter. Deres frontløber viste også sin farlighed, gennem sin hurtighed, men igen kan jeg ikke andet end at rose forsvaret for den fortrinlige indsats. Jeg vil ikke begynde at tale om returkampen, men der er ingen tvivl om at et 2-0 resultat er et godt udgangspunkt.