Heller ikke denne gang

18.09.2005 20:36

Efter torsdagens 2-0 sejr over FC Zürich, var det her til aften igen blevet tid til SAS Liga, og denne gang skulle kampen stå i Viborg, hvor det lokale hold skulle forsøge at cementere den nuværende 3. plads i den bedste række.

Brøndby IF har været hårdt ramt af skader den seneste tid, og efter kampen i torsdags, måtte Johan Elmander og Thomas Rasmussen melde sig til den nu lange liste over skadede stamspillere. Thomas Rasmussen nåede dog at blive klar til dagens kamp, og kunne fra sin venstre kant se hjemmeholdet starte i en defensiv opstilling, der overlod initiativet til udeholdet.

Lorentzen river sig fri, men nåede ikke til chancer i kampen.

Den svære balance

Det var op til Brøndby IF at vise, at holdet både kan begå sig i Europa, og samtidig holde niveauet i den hjemlige liga. Det lykkedes faktisk også de blå-gule at komme frem til en del chancer; således var Martin Retov centimeter fra at bringe Brøndby foran, da han med et fantastisk langskud hamrede bolden på hjemmeholdets opstander. Det blev dog i den anden ende bolden kom i net første gang da Auri mistede bolden, og Thomas Frandsen kunne den i kassen på det efterfølgende indlæg - uden chance for Casper Ankergren.

Brøndby IF fortsatte, trods den kolde dukkert, ufortrødent med at kæmpe, snarere end at spille, sig frem mod Viborg FF?s mål, men det blev ikke til mere end en halv chance til Thomas Rasmussen. Inden pausen fik Brøndby IF en advarsel da Thomas Frandsen helt fri, tæt under mål, skød over.

Det var klart at der skulle tales i pausen, hvor forsvaret i de sidste 20 minutter virkede meget usikkert, og hvor der simpelthen manglede fantasi i angrebet.

Lantz i kampen om bolden.

Tyngde og chancer

Efter pausen rokerede trænerteamet lidt rundt, hvilket gav plads til Daugaard og Kim Christensen. Sidstnævnte helt på toppen ved siden af Skoubo, hvilket gav en del mere tyngde og direkte spil.

Hjemmeholdet tog udgangspunkt i samme recept som havde virket i første halvleg, med en solid defensiv opstilling og hele tiden tålmodigt opmærksomme på fejl i det blå-gule forsvar.

Tålmodigheden bar frugt, da Steffen Højer scorede på noget der lignede en kopi af første halvlegs scoring. Dermed var det for alvor op af bjerget for gæsterne, og det skulle hurtigt blive endnu værre, da Thomas Frandsen kun 3 minutter senere scorede mål nummer 3, igen  mod et rimeligt passivt Brøndby forsvar.

Selv om Retov scorede, var der ikke meget at smile af.

Selv om Retov scorede, var der ikke meget at smile af for den vikariende anfører.

Pyromani

Efterfølgende gik kampen ind i en fase med masser af chancer, og langt overvægten til de blå-gule.  Trods den store overvægt skulle der gå næsten 80 minutter før det lykkedes Martin Retov at reducere. Dette åbnede for et reelt Brøndby-pres, men lige meget hjalp det.

Chancerne blev misbrugt på stribe, og selvom Jonas Kamper kom meget tæt på med et skud på undersiden af overliggeren, lykkedes det ikke at reducere yderligere. Alt blev brændt, i i en kamp, hvor der ikke var meget der ville lykkes for Brøndby IF og hvor modstanderen skal have kredit for, at have læst på lektien.

Dermed var sæsonens andet nederlag en realitet, og der er ingen tvivl om at der pludseligt står ekstra meget på spil i onsdagens absolutte topkamp på Brøndby Stadion.