Godt på vej

15.09.2005 15:26

Brøndby IF tog her til aften et godt skridt på vej mod UEFA Cup'ens gruppespil, da schweiziske FC Zürich blev besejret 2-0 på Brøndby Stadion i turneringens 1. runde. Målene blev sat ind af Morten Skoubo i 1. halvlegs døende minutter, og sejren blev i 2. halvleg cementeret af Dan Anton Johansen med et brag af en afslutning.

Endnu en forsvarsspiller måtte i dag melde afbud til aftenens kamp. Midterforsvareren Trond Andersen bestod ikke den afsluttende test. Brøndby IF stillede derfor med et nærmest splinternyt forsvar, hvor kun Asbjørn Sennels normalt er fast mand.

Skoubo har scoret til 1-0.

Kort-show

At holdet ikke var i den optimale holdopstilling kunne ses fra kampens start der blev præget af langsomt opspil. Zürich var dog ikke meget bedre; holdet fra alpelandet var endog endnu mere usikre i omgangen med bolden. Som halvleg skred frem, fik forsvaret spillet sig op, og dermed kom Brøndby IF også længere frem på banen, hvilket fik gæsterne til at trække sig langt tilbage på egen banehalvdel - helt klart afventende en kontrachance.

På kort tid fik kampens lettiske dommer dog sat sit præg på kampen med et utal af advarsler på kort tid. Det stoppede dog ikke Brøndbys jagt på mål, men det blev ikke til meget andet end et par gode chancer, bl.a. til en noget anonym Johan Elmander.

Dan Anton sikrer sejren.

Sennels som oplægger

Asbjørn Sennels spillede en flot kamp mod SønderjyskE i lørdags, og det kunststykke gjorde ubetinget efter i dagens kamp. Venstrebacken var sikkerheden selv i forsvaret, deltog i stor stil i det opbyggende spil og kom i flere gange til afslutninger.

Det blev da også den sympatiske forsvarsspiller der lagde op til kampens første mål; med et præcist indlæg serverede han bolden til Morten Skoubo der på vanlig facon med hovedet kunne bringe hjemmeholdet foran i 1. halvlegs overtid. Et flot mål, men med et rimeligt passivt FC Zürich forsvar.

FC Zürich viste i halvlegen ikke på noget tidspunkt at de havde midlerne til at score; den hurtige, og ellers så farlige frontløber var ganske alene i front og kom ikke igennem de blå-gule forsvar.

Det nye forsvar holdt schweizerne fra chancer og scoringer.

Dan Antons drømmemål

Det må formodes at der blev talt med store bogstaver i FC Zürichs omklædningsrum i pausen, fra første fløjt fik FC Zürich hurtigt sat et offensivt pres mod Casper Ankergrens mål, men uden at komme frem til reelle chancer. Dog brændte det på 10 minutter inde i halvlegen hvor et lumsk hovedstødsforsøg strøg tæt forbi den ene opstander. Hjemmeholdet red den korte, men intensive storm af og fik igen det spillemæssige overtag. FC Zürich trak sig igen tilbage, men formåede ikke at skabe de kontrachancer der skulle give de vigtige udebanemål.

Dan Anton Johansen satte tingene endeligt på plads, da han fra sin plads i midterforsvaret var trukket med frem ved et Brøndbyhjørnespar. På en indøvet detalje bankede han fra 20 meters afstand  bolden ind bag venner og fjender og i mål uden chance for den schweiziske målmand. Et fantastisk mål, den engagerede spiller fejrede med en feststemt Faxe Tribune.

Det blev til flere gode chancer til hjemmeholdet, men det blev ikke til flere mål, og et rigtigt godt udgangspunkt for returkampen, blev sikret med sejren på 2-0. En kamp den brede trup viste sin berettigelse, og hvor reserverne virkeligt viste deres værd.