Brøndby IF videre til gruppespillet

29.09.2005 22:12

Som det første danske hold nogensinde, har Brøndby IF kvalificeret sig til UEFA Cuppens gruppespil. Johan Elmanders flyvende hovedstødsmål kort inde i 2. halvleg til 1-1 i udekampen schweiziske FC Zürich, blev altafgørende i en kamp de blå-gule dog endte med at tabe 2-1 på en overtidsscoring.

Det var ikke selvsikkerheden der prægede det danske hold fra kampens start, hvor FC Zürich indledte med den forventede offensiv. Brøndby IF formåede simpelthen ikke at komme ind i kampen, hvor specielt de to hurtige og teknisk dygtige Zürich-spillere Rafael og Keiza drev gæk med forsvaret.

Løn som fortjent

Straffen kom da også allerede i det 15. minut hvor hjemmeholdet bragte sig foran på et mål sat ind af Rafael, der kom alt for nemt igennem Brøndbys forsvar og fik bolden skudt ind under Casper Ankergren. Kun et par minutter efter brændte det igen på, da FC Zürich fik afsluttet efter nærmest at have spillet bolden rundt i Brøndbys straffesparksfelt efter for godt befindende, men denne gang var Ankergren på plads og reddede flot.

Brøndbys første reelle chance kom i det 20. minut hvor Johan Elmander tog et frispark uden for feltet. Bolden kom igennem venner og fjender, og med et vist besvær fik FC Zürichs målmand afværget til hjørne. 8 minutter efter var Brøndby igen på spil, da Trond Andersen kom højest på et hjørne, men bolden tog overliggeren og gik til målspark. Et par gode chancer men uden den ønskede effekt.

På trods af chancerne fik det ikke de blå-gule til at komme længere frem på banen, og meget af spillet foregik stadog på Brøndbys banehalvdel, hvilket også gav plads til kontra for angrebsduoen i front. Morten Skoubo kom i det 38. minut godt igennem på en bold forlænget af Johan Elmander, men hans flade skud røg i sidenettet; endnu en af de chancer man ikke kan forvente for mange af i europæisk fodbold var brændt.

Efter en rodet halvleg kan man forestille sig, at der blev talt med store bogstaver i pausen fra træner teamet. Hvad der blev sagt skal stå hen i det uvisse, men det virkede!

Store chancer til de gule

Kun 2½ minut efter bolden var givet op, lå den i kassen bag FC Zürichs målmand. Med en foræring fra det schweiziske forsvar sendte Johan Elmander Bolden ud til Asbjørn Sennels der kunne lægge den indover til Elmander igen, der uhindret kunne heade bolden i mål.

Det vigtige udebanemål var dermed på plads, og nu stod FC Zürich over en alvorlig opgave med at skulle score tre gange for at gå videre. De kom tæt på, men selvom en mislykket tilbagelægning gav en åben chance til hjemmeholdet, nåede Ankergren tilbage og reddede på stregen.

Som kampen skred frem mistede FC Zürichs spillere noget af gejsten og i det 75. minut var det endog meget tæt på en føring til Brøndby IF. Et hjørne får først indskiftede Jonas Kamper omsat til skud på overliggeren og derefter et forsøg fra Thomas Rasmussen på riposten, men en feberredning af FC Zürichs målmand. Kun tre minutter efter skabte Marcus Lantz en kæmpechance da han med en hurtig 1-2 med Kasper Lorentzen kom helt fri igennem, men hans skud tog ligeledes den ene stolpe og gik i spil igen.

De manglende mål var til at leve med, men ærgerligt var det alligevel da kampens absolut store profil schweiziske Rafael kunne heade FC Zürich foran med 2-1 kort før slutfløjtet.

Brøndby IF er nu, desværre som det eneste danske hold, videre til UEFA Cup?ens gruppespil.