Videre i pokalen

19.10.2005 19:59

De forsvarende pokalvindere Brøndby IF er videre til kvartfinalen i DBU's landspokalturnering. Det står klart efter aftenens hjemmekamp mod Silkeborg i 5. runde.

Per Nielsen og Johan Elmander (straffe) scorede Brøndbys mål i 2-1 sejren, der først blev en smule spændende da Jens Berthel Askou reducerede mod kampens slutning. Brøndby var flere gange tæt på flere mål, men den afgørende skarphed manglede hos flere af spillerne.

Det betyder dog mindre, eftersom sejren var det altoverskyggende. Brøndby kan du se frem til endnu en pokalkamp i det nye år, hvor kvartfinalerne spilles.

Nielsen på pletten

På forhånd var kravet sejr til et skadesplaget Brøndbyhold, der inden kampen kunne tilføje Dan Anton Johansen og Mads Jørgensen på skadeslisten. Thomas Rasmussen, der scorede sit første Brøndbymål i søndags mod SønderjyskE, sad på bænken, mens topscorer Morten Skoubo var tilbage helt i front efter sin skadespause.

Om de mange rokeringer på Brøndbyholdet havde stor indflydelse på spillet, er mere end tvivlsomt, men faktum er at spillet, og kampen for den sags skyld, ikke var den store ophidsende forestilling i størstedelen af 1. halvleg.

Silkeborg stod kompakt og langt tilbage på banen, mens Brøndbys spil ind i mellem var lidt for langsomt, og med lidt for mange fejlafleveringer. Udeholdet Silkeborg var sjældne gæster i Casper Ankergrens målfelt, og når de tilfældige chancer opstod, manglede Silkeborg skarpheden. Nogle af halvlegens få "højdepunkter" var løse chancer i begge ender, og så en alt for hård og voldsom tackling af Marcus Lantz på Peter Degn. Gult kort til Lantz og i bad for en skadet Degn.

Efter en halv times spil faldt kampens første scoring. Ved bagerste stolpe dukkede Per Nielsen op på et hjørnespark. 450-kamps "jubilaren" stod fri ved bagerste stolpe og med det yderste af fodledet fik han prikket bolden i mål, via indersiden af stolpen.

Flotte angreb

2. halvleg var anderledes velspillet og underholdende. Brøndby havde mere fart og præcision i den offensive fase, mens Trond Andersen og Per Nielsen i fællesskab dannede en meget sikker sidste skanse.

Og sidstnævnte fremtvang straffespark, da han blev revet omkuld i feltet efter en dødboldssituation. Johan Elmander tog ansvar og lagde sikkert bolden i kassen helt ude ved stolpen. Herefter blev der skabt chance til både 3-0 og 4-0.

Elmander, Skoubo og Lorentzen kom frem til mange afslutninger, ligesom Martin Retov efter en flot soloaktion måtte se sit lob ramme overliggeren. De blå-gule skabte virkelig mange chancer, mens Silkeborg vovede sig længere og længere frem på banen.

Og i kampens slutfase lykkedes det gæsterne at pynte på resultatet efter en dødboldssitaution, hvor Asbjørn Sennels i første omgang reddede et skudforsøg på målstregen. Forsvarsspilleren Jens Berthel Askou fik i anden omgang sparket bolden i mål mellem vender og fjender, men spænding om resultatet var der aldrig for alvor.

Brøndby kørte sejren hjem på sikker vis, og har nu taget første skridt mod et titelforsvar i pokalturneringen...