Ny målfest på Brøndby Stadion

30.10.2005 13:40

21.227 feststemte tilskuere fik fuld valuta for pengene, da de forsvarende mestre og pokalvindere Brøndby IF leverede endnu en målfest på Brøndby Stadion.

Sidste søndag blev FC Midtjylland udraderet 5-0 og her til eftermiddag stod der 4-0 på måltavlerne efter de 90 spilleminutter mod AGF, efter en underholdende og total Brøndby-domineret opvisning.

Mads Jørgensen, Kasper Lorentzen, Kim Daugaard og Dan Anton Johansen (straffe) scorede målene i den overbevisende sejr, der satte en fed streg under Brøndbys offensive evner som rækkens mest scorende hold, mens Casper Ankergren holdt målet rent for syvende gang i sæsonen.

Straffede fejl

Revanche var der malet i ansigterne hos de blå-gule inden kampen, eftersom AGF tidligere på sæsonen vandt hele 3-0 i det første indbyrdes opgør. Men der var enkelte panderynker hist og her, for Per Nielsen var ikke blevet klar til kampen pga. en skade i armen. Og Brøndby havde lidt at rette op på efter 0-0 kampen i Esbjerg i onsdags.

Allerede fra start var det tydeligt at der blev blæst til angreb fra trænerteamet Laudrup og Faxe. Brøndby pressede på fra starten og allerede her var det tydeligt at Steffen Rasmussen i AGF-målet ville få en travl eftermiddag. Johan Elmander var første mand med en afslutning, da han headede et hjørnespark tæt forbi mål.

AGF'erne gik til tider langt frem på banen, men lavede uhørt mange uprovokerede fejl, og det straffede Brøndby godt i dag. Især Marcus Lantz fyldte utrolig meget på midtbanen, og foran ham lå Kasper Lorentzen i yndlingspositionen, hvorfra han agerer som både oplægger og afslutter.

Bag dem var Trond Andersen nok engang på et højt niveau, og han kom i vejen med mange veltimede indgreb. Også Thomas Rasmussen var i hopla på venstrekanten, med mange gode indlæg og aktioner.

I en af de få situationer AGF fik alle mand med frem, gik det imidlertid galt. Lorentzen fik den ved midten med en mand i ryggen. Han blev sat af og Lorentzen havde frit løb mod målet. Med en perfekt timet aflevering mod bagerste stolpe, var det forholdsvist nemt for Mads Jørgensen at sparke bolden under Steffen Rasmussen og ind i det tomme mål.

Målfest

1. halvleg blev en stor gang Brøndby-positionsspil, og med en boldbesiddelsesprocent på måske 70-30 i Brøndbyfavør, var det kun et spørgsmål om tid før næste Brøndbyscoring ville falde. Den lod dog vente på sig, selvom især Kasper Lorentzen havde et hav af gode forsøg på kassen.

AGF var mere end sjældne gæster i Brøndbyfeltet, men Tobias Grahn havde i 2. halvleg to udmærkede muligheder for at komme på måltavlen, men i de situationer viste Casper Ankergren klassen med et par gode redninger. Og bedst som halvlegen skred frem tabte kampen og spillet lidt af pusten, men fortsat med Brøndby i den dominerende rolle.

Men et kvarter før tid, lavede AGF'eren Jonny Hanssen en stor personlig fejl ude ved sidelinien, som Lorentzen opsnappede. Elmander rykkede ikke afgørende fri i feltet, og så tog Lorentzen selv ansvar. Han afsluttede fladt og selvom Steffen Rasmussen fik handskerne på, fandt bolden vej til nettet via den venstre stolpe.

Og det blev indledningen til 10 minutters målfest. Kim Daugaard fulgte trop små fem minutter senere med et fantastisk mål fra ca. 30 meter. Med et følt og intelligent lob sparkede han bolden over AGF-keeperen til vild jubel på et hoppende Brøndby Stadion. Og kort efter var Dan Anton Johansen sikkerheden selv på det straffespark, som Jonas Kamper fremtvang med en afslutning der blev afværget med hænderne.

4-0 blev det også senest AGF gæstede Brøndby Stadion, og ligesom tilfældet var sidste år i 40-års jubilæumskampen, blev sejren spillet i hus via en underholdende og ensidig affære.

Brøndby understregede formatet som rækkens mest scorende hold, og fik tanket værdifuld selvtillid inden torsdagens vigtige UEFA Cup puljekamp på hjemmebane mod israelske Maccabi Petach-Tikva.