Ingen skræmmende udebane

26.10.2005 11:37

Det hører fortiden til at kalde Esbjerg Idrætspark for Fort Esbjerg. I sæsonen 2003/2004 var vestjydernes hjemmebane ellers SAS Ligaens mest frygtindgydende, men siden er det gået noget nedad bakke, mens Brøndby derimod har fastholdt en god position på udebane.

For to sæsoner siden hentede Esbjerg 40 point i 17 hjemmekampe, og kun én af de kampe blev tabt, nemlig 0-2 mod F.C. København 16. maj 2004. I samme sæson var Brøndbys tropper de næstbedste på udebane med 31 point i 16 kampe.

Sidste sæson strøg de blå-gule til tops, både hvad angår hjemmekampe og resultater op fremmed græs. På udebane hentede de blå-gule 30 point i 16 udekampe, mens Esbjerg måtte ned på tredjepladsen over hjemmekampe med 34 point i 17 opgør.

I denne sæson er Brøndby igen med blandt de bedste over resultater på udebane. Klubben er inden kampen onsdag aften på fjerdepladsen med 10 point i seks udekampe. Til gengæld er Esbjerg dumpet helt ned på niendepladsen hjemme. Det er kun blevet til otte point i syv hjemmeopgør.

Produceret i samarbejde med netsuperligaen.dk.

Johan Elmander i løb med bolden

Johan Elmander og Brøndbyholdet har fundet melodien i Esbjerg Idrætspark.