En helt utrolig historie...

14.10.2005 09:42

Endnu engang har Brøndby IF's succesrige integrationsprojekt "Fra bænken til banen" vist vejen med at få arbejdsledige i jobs. Her følger en af de mere usædvanlige og utrolige historier fra "Fra bænken til banen", der har formidlet mere end 80 jobs og lærepladser siden projektets start i sommeren 2003.

Fra velgørenhed til fast job

For noget tid siden kom en herboende afrikaner forbi klubhuset for at forhøre sig om, hvorvidt det var muligt at få noget aflagt fodboldtøj, som så skulle sendes til Afrika - til gavn for nogle fodboldglade unge mennesker.

Efter en længere snak med Kijana, som er præsteuddannet, viste det sig, at han engagerer sig meget i frivilligt arbejde, herunder nødhjælpsarbejde. Det viste sig også, at Kijana ikke havde noget arbejde, hvorfor forretningsfører Emil Bakkendorff sendte ham få skridt videre ned ad gangen, så han kunne få sig en snak med "Fra Bænken til Banen".

Det stod hurtigt klart, at Kijana brændende ønskede sig et arbejde, og den personlige samtale afslørede også, at her var en mand vi absolut kunne anbefale til en potentiel arbejdsgiver. Næsten inden Kijana havde forladt klubhuset igen, var der blevet aftalt tid til en jobsamtale hos Petri & Haugsted, Brøndby IF's mangeårige samarbejdspartner, som godt kunne bruge en arbejdsmand.

Kort efter sit besøg i Brøndby IF's klubhus, havde Kijana været til jobsamtale og havde fået den ledige stilling, hvorefter han tiltrådte i mandags. Her lidt over en uge efter er Kijana enormt glad for sit arbejde, og arbejdsgiveren, Petri & Haugsted, har fået en god medarbejder, som de er meget glade for, og håber at kunne beholde lang tid fremover.

"Fra bænken til banen" glæder sig over at Kijana er glad og tilfreds, og at han nu har fået meget mere indhold i sin tilværelse. Derudover er det glædeligt at Petri & Haugsted har fået en god og kompetent medspiller til holdet.

Det er i hvert fald ikke hver dag, at en mand opsøger klubben i velgørenhedsærinde for derefter at kunne forlade klubben med et nyt arbejde...

Læs meget mere om Brøndby IF's integrationsprojekt på fbtb.dk.

Fra bænken til banen

Brøndby IF's integrationsprojekt "Fra bænken til banen" har fået mange nydanskere i arbejde. Her ses "Brug for alle unge" rollemodellen Taylan fra Brøndby IF.