Blå-gul legestue

23.10.2005 18:39

En svensker i særklasse og et dansk stortalent var de helt store oplevelser på Brøndby Stadion, da de regerende Danmarksmestre her til aften udspillede sidste sæsons bronzevindere FC Midtjylland med hele 5-0.

På en fantastisk aften viste Johan Elmander sit uhørt høje niveau på dansk jord, med sit første hattrick som Brøndbyspiller, mens en velspillende Kasper Lorentzen scorede to flotte mål i en ren blå-gul legestue foran 20.015 feststemte tilskuere.

Elmanders hule

Hvis man efter blot 14 runder i SAS Ligaen kan snakke om mesterspil, var Brøndbys spil i dag helt oppe i det niveau i sæsonens hidtil største sejr. Allerede efter godt 10 minutters spil, var Johan Elmander på pletten for første gang. Efter et perfekt sparket Retov-hjørnespark, kunne han uhindret heade bolden i kassen ved forreste stolpe, og det blev startskuddet til en sand målfest.

Og med Brøndby i en dominerende rolle, blev der ikke overladt meget til det gæstende mandskab, der ikke bød ind med meget i det offensive spil. Frank Kristensen havde et par løse muligheder, mens Dennis Sørensen stod for kampens største afbrænder, i en helt fri position ved bagerste stolpe.

Men ellers var det ikke meget en meget hårdtarbejdende og solid Brøndby-defensiv gav lov til. Med 30-års fødselaren Marcus Lantz i svensk landsholdsform på midtbanen og Trond Andersen som holdets stærke nordmand, stod der Brøndby på stort set det hele.

Og små fem minutter før pausen blev føringen fordoblet. Elmander var kreatøren til scoringen, hvor hans direkte modspiller Kristian Bak Nielsen, der gennem det meste af kampen mandsopdækkede svenskeren, tabte en løbeduel med venstrekanten. Elmander satte tempo i feltet og fandt uselvisk en fremstormende Kasper Lorentzen, der køligt sparkede bolden fladt ind ved forreste stolpe.

Johan Elmander - kampens helt store spiller

Johan Elmander var her, der og alle vegne i 5-0 sejren over FC Midtjylland.

Ny topscorer

Hvis FC Midtjyllands træner Erik Rasmussen havde brugt pausen på at banke fornyet selvtillid og optimisme i holdet, fik gæsterne ikke just den bedste start på 2. halvleg. Blot to minutter inde i 2. halvleg var FCM-anfører Kristian Bak Nielsen nemlig kun centimeter fra at score i eget net, da han forsøgte at heade et blå-gult hjørnespark væk fra mål, men i stedet ramte trekantsammenføjningen.

Og det blev startskuddet til et sandt stormløb af Brøndbyangreb mod Tidman i ulvenes mål. Kasper Lorentzen viste at han har et fodboldhoved skarpere end de fleste, da han opfangede en lang bold, der i første omgang røg over Elmander, for derefter at ramme græsset og hoppe over Kristian Bak. Med noget der lignede en liggende afslutning/tackling fik han bolden i mål via stolpen, til stor jubel foran Faxe-tribunen.

En velspillende Thomas Rasmussen blev kort efter nedlagt i feltet, og Johan Elmander var sikkerheden selv på det korrekt dømte straffespark. Og blot fire minutter senere headede han 5-0 målet i kassen, på Kim Daugaards fantastiske oplæg. Og den brandvarme svensker har for alvor fundet målformen.

Han har nu scoret syv mål i de seneste fire hjemmekampe og er nu oppe på 12 mål hidtil i denne sæson. Otte af dem er faldet i SAS Ligaen, hvor han nu er Brøndbys mest scorende spiller foran Morten Skoubo med syv mål.

Alt i alt en fortjent og meget overbevisende sejr af Brøndbymandskabet, der trods flere skader, fortsat ligger på 2. pladsen. De blå-gule sikrede sæsonens 14. sejr i alt, og den 10. i SAS Ligaen hvor mestrene nu også er rækkens mest scorede mandskab med 32 kasser.

Johan Elmander header Brøndby foran 1-0

Kampens bedste svensker bragte de blå-gule foran på et hovedstød efter 11 minutters spil.