Retov: Vi skal tilbage på sporet

09.11.2005 11:17

Den nye Royal League-sæson sparkes igang i morgen, når Brøndbys danske mestre og pokalvindere møder den svenske 3'er Kalmar på Fredriksskans i Kalmar. Der står bl.a. revanche på programmet for Brøndbyspillerne, efter sidste års skuffende exit allerede efter gruppespillet i Royal League.

- Vi fik en svær start og vi gik skuffende nok ikke videre. Man skulle måske lige se hele turneringen an. Det var spændende og vi mødte nye modstandere i forhold til at skulle spille kamp nr. 38 mod den samme danske modstander, indleder Martin Retov om det første år i Royal League.

- Vi skulle videre, ingen tvivl om det og der skal ikke være nogle undskydninger, men måske havde vi hovederne nogle andre steder. Vi var meget fokuserede på at vinde Danmarksmesterskabet.

En del at rette op på

Stærke hjemme, svingende ude. Det er hvad man grundlæggende kan sige om denne sæsons resultater. Fra storsejre hjemme over FC Midtjylland, AGF, Horsens og SønderjyskE, til skuffende nederlag ude mod AGF, Viborg og senest AaB, er der noget at arbejde med for Brøndbyholdet.

- Det handler i høj grad om at vi skal tilbage på sporet. På hjemmebane har vi været suveræne og har ikke tabt i meget lang tid, men på udebane har vi haltet lidt. Der har været for mange kampe hvor vi ikke har været gode nok, og det har vi snakket om at få rettet.

Har I talt om noget konkret I skal gøre?

- Vi er enige om at vi skal vise mere stabilitet. Vi har lavet gode resultater og så efterfølgende spillet dårlige kampe og måske endda tabt. Rent taktisk skal vi være mere tålmodige i vores spil på udebane, i stedet for at angribe højt fra start. Det må være en drøm at møde os på egen bane, for vi vil frem og spille. Vi skal måske finde en god defensiv base til at starte med og så skal vi frem og spille det sædvanlige offensive spil vi ved vi kan, mener Retov videre.

I denne sæson har midtbanespilleren kun misset to kampe, mod Dinamo Tbilisi hjemme og senest mod Petach-Tikva. I morgen ligner han atter en mand med spilletid i Brøndbytruppen, der mangler flere spillere pga. landsholdsopgaver og skader.

- Jeg kender intet overhovedet til Kalmar. Det er også en ny modstander og det bliver spændende at spille mod dem. Jeg ved de sluttede 3'er i sæsonen, men hvad spillerne hedder og hvad de kan, aner jeg ikke.

- Men det er et hold der vil se det som en stor sejr at slå de danske mestre, og vi skal gå på banen for at sikre alle tre point og dermed en god start i turneringen. I år skal vi videre. Når vi går på banen i morgen har vi en del at rette op på, og som jeg sagde før, skal vi tilbage på sporet - og det glæder vi os til, slutter Retov inden dagens træning.

Efter træningen i dag udtages 18-mands truppen til kampen. Torsdag formiddag flyver holdet til Kalmar og i morgen aften spilles kampen kl. 20:35.

Martin Retov jagter bolden på Brøndby Stadion

Sidste år blev en skuffelse for Brøndby i Royal League, og det skal der rettes op på allerede i morgen mod Kalmar proklamerer midtbaneprofilen Martin Retov.