Perfekt start

03.11.2005 17:49

Et hoppende og stemningsfyldt Brøndby Stadion kunne her til aften se hele Danmarks europæiske stolthed få en perfekt start i UEFA Cuppens gruppespil.

Brøndby besejrede Maccabi Petach-Tikva 2-0 efter en medrivende forestilling, hvor Marcus Lantz scorede sit første mål i Brøndbytrøjen og Johan Absalonsen kun skulle bruge få minutter på banen for at slå sejren fast.

400-kamps jubilaren Kim Daugaard fik en sejr og Brøndby den perfekte start i jagten på mere europæisk succes.

Store chancer

At det blev til en sikker Brøndbysejr, lå ellers ikke i kortene efter en sløj 1. halvleg. Her var Maccabi Petach-Tikva flere gange farlige, mens Brøndbyspillerne ikke fandt hinanden. Måske fordi de var nervøse over kampens betydning. Dommeren kom i fokus fra kampens start med et par tvivlsomme kendelser, og i det hele taget var det en kamp med en masse frispark, gule kort og dramatik.

Træværket reddede især i et tilfælde Brøndby, da Mbamba hamrede bolden forbi Ankergrens hoved, men lige på stolpen. Det lugtede lidt af en israelsk scoring, men første halvleg sluttede målløs.

Helten Lantz

Straks fra 2. halvlegs start kom der andre boller på suppen. Brøndby fik sat sig langt bedre igennem og især over venstrekanten var der masser af gennembrud fra Thomas Rasmussen og Asbjørn Sennels. Og på den modsatte kant gjorde Jonas Kamper en god figur, efter han afløste Mads Jørgensen i pausen.

Kim Daugaard og Marcus Lantz, Brøndbys måske to bedste spillere på en rigtig sløj dag, havde bedre styr på midtbanen og offensivt fordelte de spillet fint. Og det kom til at brændte på foran Petach-Tikvas mål. Rasmussen havde noge gode aktioner, blandt andet et skud med ryggen til mål, og der var et stort tilbud til Elmander og Kamper, der dog rendte sammen i den åbne målchance.

Marcus Lantz forsøgte sig fra distancen midtvejs i halvlegen, men manglede den afgørende skarphed. Minuttet efter var Lantz dog sikkerheden selv, da han pludselig fik chancen i feltet. Med en behersket inderside lagde han bolden i kassen, hans første mål i Brøndbytrøjen, og jubelen brød løs foran Faxe-tribunen.

14.188 tilskuere klappede Thomas Rasmussen fra banen 10 minutter før tid, og han blev afløst af Johan Absalonsen. Få minutter efter fik han møvet bolden i mål, da hans træk med hoften/maven fuldstændig snød målmanden.

Og den helt store Brøndbyfest var for alvor igang. Fem minutter før tid fik Ruben Bagger, Brøndbys mest scorende i EC-kampe, en fantastisk velkomst, da han afløste Johan Elmander. Bagger fik de sidste 7-8 minutter på banen og det var første gang i denne sæson Bagger fik spilletid.

2-0 blev kørt hjem og tre vigtige point kan sættes på kontoen i UEFA Cup gruppespillet. Næste opgave her er om to uger i Moskva, hvor Lokomotiv Moskva tager imod.