Hverdag i det jyske

06.11.2005 17:11

Tre år. Så længe skulle der gå før det lykkes nordjyske AaB at besejre Brøndby IF i SAS Ligaen, men så skete det også ganske eftertrykkeligt.

På to mål af Artim Sakiri og et enkelt af slagsen fra Martin Ericssons fod sejrede aalborgenserne hjemme på Aalborg Stadion 3-0 over de danske mestre. Brøndbyspillerne måtte således endnu en gang sande at succes i Europa ikke automatisk overføres til den hjemlige række.

Læst på lektien

Udgangspunktet var ellers perfekt. Med nederlag til både F.C. København og Viborg FF kunne Per Nielsen & Co. både forbedre placeringen i forhold til førerholdet og samtidig lægge afstand til forfølgerne. Omvendt er det ikke gået godt for de blå-gule i de kampe der har efterfulgt en Europa Cup-kamp, og i dag var ingen undtagelse.

AaB havde tydeligt læst på lektien: Brøndby IF skulle presses højt oppe på banen, en recept der senest i torsdagens kamp, viste at det er måden at slå Brøndbys spil i stykker på. Det blå-gule spil virkede tungt og omstændigt og blev derfor ganske ofte slået i stykker på midtbanen, hvor en veloplagt Martin Ericsson huserede for AaB.

Den rodede start fra de blå-gule resulterede da også i et par gode chancer til hjemmeholdet i første halvleg, men ofte smed AaB også bolden væk. Brøndby IF formåede dog heller ikke at tilspille sig åbne chancer, og straffen faldt kort før pausen da Brøndbyforsvaret gav Artim Sakiri alt for meget plads.

AaB's venstrekantsspiller fik masser af tid og plads til at skyde bolden i mål efter et langt indlæg, hvilket skulle vise sig at blive ret symptomatisk for en 1. halvleg hvor Brøndby aldrig fik spillet til at fungere mellem kæderne, og hvor bolden praktisk talt aldrig nåede derop hvor det var rigtigt farligt.

God start ikke nok

I pausen tog trænerteamet konsekvensen af første halvlegs dårlige spil og skiftede både Kim Daugaard og Johan Absalonsen ind i stedet for Marcus Lantz og Jonas Kamper. Et signal til hjemmeholdet om at der skulle andre boller på suppen i 2. halvleg, hvilket også var tydelig fra start, hvor de blå-gule var mere pågående og aggressive i opspillet. Hvad der blev satset fremad, blev dog ofret bagude. Efter godt 10 minutter kunne Sakiri drage nytte af at en kontra ikke blev bremset i tide og bragte fri foran hjemmeholdet på 2-0.

De sporadiske blå-gule forsøg på at presse spillet op på AaB's banehalvdel virkede kun halvhjertede og det straffede det veloplagte AaB hold prompte. Svenske Martin Ericsson gjorde det til 3-0; igen i et opspil hvor det så meget nemt ud for hjemmeholdet at komme igennem Brøndbys forsvar. Bedste Brøndbyforsøg var fra Johan Elmander der i mangel af bedre muligheder trykkede af uden for feltet, men Jimmy Nielsen i AaB-målet fik hånden på, og forsøget tog overliggeren. 

Nederlaget i Aalborg var det tredje i seks kampe vest for Storebælt dette efterår, så selv på en søndag, blev det altså igen hverdag i det jyske.

Kampen

  • SAS Liga: AaB - Brøndby IF