For lille sejr i topkamp

19.11.2005 19:00

Ligesom for et års tid siden, var der dømt topkamp mellem Brøndby IF og Viborg FF på Brøndby Stadion, og ligesom tilfældet var sidste år, var det Brøndby der trak det længste strå med en 1-0 sejr i årets sidste hjemmekamp i SAS Ligaen.

Morten Skoubo var tilbage på Brøndbyholdet efter en måneds fravær, og han fejrede comebacket med at score kampens eneste mål, i en til tider hårdt spillet topkamp hvor Viborg fik fem gule kort. Brøndby var i lange perioder bedre end Viborg og sejren var alt for lille.

Skoubo med manér

Lige med undtagelse af et par gode indlæg indenfor kampens første minut, var der ikke meget underholdning for pengene i kampens første lille halve time. Trond Andersen forlod tidligt banen med en skade, og det betød omrokering af Dan Anton Johansen til midterforsvaret og indskiftede Kim Daugaard spillede som højreback.

I det 33. spilleminut var en veloplagt Morten Skoubo tilbage i rollen som målscorer. Han kom højest på Kasper Lorentzens frispark og Skoubo headede bolden i det tomme net, et rigtig angribermål af Skoubo der kom op på 8. sæsonmål.

Halvlegen bød ikke på mange chancer, men dramatik var der masser af. Alex Nørlund skal være glad for at han ikke blev vist ud i slutningen af 2. halvleg efter en meget sen tackling på Skoubo. Nørlund havde på det tidspunkt allerede fået et gult kort, og kort sammenfattet havde dommeren ikke fået de blå-gule briller på i dag.

Unødig spænding

Viborg var meget sjældne gæster foran Casper Ankergrens mål. Viborgs kantspiller Christopher Poulsen havde et par store muligheder, og så præsterede Ankergren en flot fodparade, men ellers var det begrænset hvad Viborg udrettede.

Brøndby derimod havde det meste af spillet, og chancer faldt også i 2. halvleg. Johan Elmander havde en friløber, indskiftede Kim Christensen en åben målchance og senere et flot hovedstødsforsøg. Et Brøndbymål ville have lukket kampen, men den afgørende skarphed manglede.

I stedet pressede Viborg på mod kampens slutfase, og havde det ikke været for en meget stærkt spillede Per Nielsen i det centrale forsvar, kunne gæsterne med lidt held have stjålet et point. Anfører Nielsen var en af banens bedste, mens der også blev noteret flot arbejdsindsats af Marcus Lantz, Asbjørn Sennels, Dan Anton Johansen, Thomas Rasmussen og altså matchvinder Morten Skoubo.

Med 1-0 sejren øgede Brøndby afstanden til fem point til Viborg på tredjepladsen. Næste opgave står i Moskva onsdag i UEFA Cuppen.