Fem sorte minutter

23.11.2005 18:58

Det der i godt og vel en times spil lignede et fremragende resultat i den russiske hovedstad Moskva, blev på fem minutter og tre Lokomotiv Moskva-scoringer skudt i sænk i aftenens UEFA Cup gruppespils kamp.

Martin Retov og Morten Skoubo havde ellers bragt Brøndby på sejrskurs i en fornem 1. halvleg, men en forvandlet russisk modstander vendte slagets gang med fire meget flotte scoringer. Dermed er der for alvor åbnet op for gruppespillet, hvor Brøndby på næste onsdag møder Espanyol på Brøndby Stadion til en ægte UEFA Cup-gyser.

Effektivt og kontrollerende

Brøndby var på forhånd handicappet med Johan Elmander som influenza-ramt og cheftræner Laudrup var nødsaget til at lave omrokeringer på holdet. Thomas Rytter var tilbage som højreback, Dan Anton Johansen afløste skadede Trond Andersen i midterforsvaret, Kim Daugaard spillede på den centrale midtbane, mens Martin Retov spillede på Elmanders plads bag en oplagt Morten Skoubo.

Og der stod Brøndby på det meste i 1. halvleg. De blå-gule gæster fik masser af plads til at styre spillet i den råkolde russiske hovedstad, og som tiden gik blev spillet skubbet frem.

Efter flot presspil af Daugaard og Skoubo, fik Martin Retov bragt Brøndby på triumf-kurs med en lang tå der sendte bolden ind nede ved stolpen. Og da Morten Skoubo headede Kim Daugaards frispark i det lange hjørne til 2-0 føring, så det meget lovende ud ved pausen. Med sejren ville Brøndby være så godt som sikre på at gå videre i UEFA Cup-gruppespillet.

Blackout

Martin Retov fik et skrub over benet i første halvleg og måtte lade sig udskifte i pausen med Jonas Kamper. Og efter godt og vel ti minutters spil i 2. halvleg lugtede det lidt af at Brøndby-defensiven kunne køre sejren hjem.

Men på bare fem minutter fik værterne fuldstændig vendt om på kampen. Først kunne anfører Loskov score på et fladt langskud efter kombinationsspil lige uden for feltet. Lebedenko fik kort efter bolden med ryggen mod mål. Han fik tid til at vende sig og med en fantastisk flugter hamrede han bolden over Ankergren i Brøndbymålet til 2-2. Keeperen var sagesløs ved alle fire scoringer og havde endda 2-3 flotte redninger.

Anfører Loskov bragte Lokomotiv foran kort efter på et fantastisk frispark fra ca. 20 meter, et frispark der sad klistret op af den nærmeste stolpe. Det rystede Brøndbys hold der alligevel fik kæmpet sig en smule tilbage i kampen. Det blev til et par løse muligheder, og en gigantisk hovedstødsmulighed til indskiftede Kim Christensen, alle afsluttet uden held og skarphed.

Og i det 83. minut slog Lokomotiv et frispark tæt på midten over Brøndbys forsvar, hvor Loskov i fuld løb helflugtede bolden over i det lange hjørne. Unægteligt en flot detalje og afslutning overfor et passivt forsvar. Og til slut var det tættere 5-2 end 4-3.

Efter fem sorte minutter tabte Brøndby sejren og vigtige point til UEFA Cup gruppespillet. På onsdag gæster Espanyol Brøndby Stadion og her skal der tre point på kontoen hvis drømmen om videre avancement skal indfries.