EM-fest på Brøndby Stadion

16.11.2005 20:48

Det startede ellers så skidt med et russisk føringsmål efter blot et minuts spil, men det endte nu med en fuld fortjent dansk EM-fest, da det danske U-21 landshold vandt 3-1 over Rusland foran et rekord-stort publikum på Brøndby Stadion.

En intens og dramatisk kamp blev spillet i et højt tempo med masser af teknisk flotte detaljer. Der var comeback på Brøndby Stadion til Thomas Kahlenberg, der scorede, og så var Henrik Kildentoft, Kasper Lorentzen og Jonas Kamper alle at finde i startopstillingen.

Lorentzen

Kasper Lorentzen lagde op til målet til 2-1.

11.216 tilskuere kunne nyde stemningen på Brøndby Stadion, og de statistik-kyndige kan måske klargøre, hvorvidt det er historiens højeste tilskuertal til en U-21 landskamp nogensinde i Danmark.

Russerne kom foran efter et minut, men efter en flot teknisk detalje af Thomas Kahlenberg kunne Morten Rasmussen udligne kort efter. Kasper Lorentzen, en af kampens store opleverser, var oplægger til 2-1 målet og i 2. halvleg var det Thomas Kahlenberg der scorede på straffespark.

Kalle

Thomas Kahlenberg scorede på sin gamle hjemmebane.

Russerne tabte både hoved og kamp. Gæsterne lod frustrationerne få frit løb i 2. halvleg og indkasserede flere gule kort, samt to røde kort i en og samme situation, et nyt rødt kort lidt senere for en hensynsløs eftertackling og helt til sidst et direkte rødt kort for en tackling bagfra. Og så hører det også med til historien at en reservespiller fik rødt kort for brok.

U-21 landsholdet har kvalificeret sig til EM-slutrunden til sommer, og det er en bedrift DBU ikke har formået siden 1992. For Brøndbyspillerne giver det ekstra gejst og forude venter nye udfordrende oplevelser i landsholdstrøjen.