Efterårsrekord på banen

19.11.2005 11:34

Brøndby IF kan i 18. runde sætte en tyk streg under, at holdet er SAS Ligaens mest suveræne hold på hjemmebane i dette efterår. Allerede inden Brøndby møder Viborg i lørdagens kamp, står det klart, at Brøndby har hentet flere point på hjemmebane end nogensinde i en efterårssæson, nemlig 25. Den gamle rekord var fra efterårene 2001 og 1999 hvor det blev til 23 point i henholdsvis 10 og 9 hjemmekampe.

Derudover er det første gang nogensinde, Brøndby har hentet otte sejre på hjemmebane i samme efterår - og den rekord kan de blå-gule altså udbygge til ni sejre med fuld gevinst mod Viborg lørdag.

Men selv hvis mestrene kun får uafgjort, er der tale om ny Brøndby-rekord for en efterårssæson, og derudover vil det kun være tredje gang i Superligaens historie, at klubben går gennem en efterårssæson uden at tabe på hjemmebane. Det præsterede Brøndby også i efteråret 1999 samt efteråret 1992.

Mens otte er klubbens højeste antal sejre i et efterår, er tre sejre det laveste antal. Det var pudsigt nok også i 1992, hvor Brøndby i ni hjemmekampe fik tre sejre og seks uafgjorte. Det højeste antal nederlag i et efterår er tre. De kom i efterårene 1996 og 1998.

Produceret i samarbejde med netsuperligaen.dk.

Brøndbyjubel

De blå-gule er stærke hjemme i egen hule.