Daugaard: Jeg er da stolt

02.11.2005 09:09

I mere end 10 år har Kim Daugaard været en fast del af Brøndby IF's succesrige fodboldmandskab. Den solide og trofaste spiller, firmaets mand kalder nogen ham, har spillet mod europæiske storklubber, og han har været med til at vinde mesterskaber og pokaltitler.

I morgen aften kan den ambitiøse allround-spiller runde 400 kampe i Brøndbytrøjen som den 5. i Brøndbys historie, hvis han vel og mærket kommer på banen til UEFA Cup-braget mod Maccabi Petach-Tikva.

- Jeg fik at vide for nogle kampe siden, at hvis jeg spillede de og de kampe, ville kampen mod israelerne blive min kamp nummer 400. Men ellers er det nu ikke noget, jeg holder nøje regnskab med, selvom jeg da godt vidste, at det nærmede sig, fortæller midtbanespilleren, der så sent som i søndags scorede et fremragende mål i sejren mod AGF.

Men det er vel lidt af en præstation at runde 400 kampe?

- Ja, det synes jeg. Jeg er da stolt over det. 400 kampe for samme klub er mange ? det er der ikke mange, der når.

Beskeden jubel efter et ekstraordinært mål fra Kim Daugaard

Kim Daugaard kan i morgen aften runde de 400 1. holdskampe i Brøndbytrøjen, en bedrift kun fire har prøvet før ham.

Kun sejr tæller

Kampen mod Petach-Tikva er den første for Brøndbys vedkommende i gruppespillet i UEFA Cuppen, og hvis ambitionen om at gå videre fra gruppespillet skal indfries, kræver det en sejr mod israelerne.

- Uha, det var vist i 1993 mod Dortmund, jeg var med for første gang. Jeg nåede vist ikke at komme på banen, så 1994 var vel første gang, jeg var med på banen i Europa Cuppen. Men kampene i Europa Cuppen er altid noget særligt. Vi skal helt klart gå efter at gå videre. Hjemmekampen mod Petach-Tikva skal vindes, men hvis vi kan spille på samme niveau som mod Ajax, så klarer vi det også.

- Jeg kender ikke rigtigt noget til dem på forhånd, men jeg er sikker på, at trænerne har fundet ud af en del om dem. Men det er først op til kampen, vi forbereder os på modstanderne. Alle kampene i puljen bliver svære, men vi starter hjemme og skal gå efter sejren, selvom det bliver svært at gå videre. Men hvis vi kan spille op til vores niveau og undgå dumme fejl, så skal vi vinde, slår manden med de 399 kampe i Brøndby-trøjen fast.

Læs hele jubilæums-interviewet med Kim Daugaard i kampmagasinet på Brøndby Stadion i morgen aften.

Daugaard tiljubles endnu engang for et fantastisk drømmemål

Daugaard bragede også bolden i kassen i hjemmekampen mod Horsens for nøjagtig en måned siden.