Brøndby har svensk revanche til gode

08.11.2005 11:18

Når Brøndby torsdag aften sparker hul på den nye Royal League-sæson på udebane mod Kalmar FF, er det med klar erindring om sidste sæsons dårlige resultater mod et andet svensk hold. Brøndby tabte nemlig både ude og hjemme til IFK Göteborg i turneringens første år.

Brøndby tabte sammenlagt til svenskerne med 4-0 og i det hele taget blev første Royal League-sæson en skuffelse for ambitiøse Brøndby, der dog senere hen sikrede sig "the double".

To svenske nederlag

Den første kamp mod IFK Göteborg blev spillet den 2. december, dagen før Brøndby IF's 40-års fødselsdag, og var samtidig årets sidste hjemmekamp på Brøndby Stadion. Forud for den kamp havde de blå-gule haft et fantastisk efterår med 21 ubesejrede kampe i træk, men den flotte stime blev spoleret af den svenske traditionsklub.

Opgøret på Brøndby Stadion sluttede 0-1 efter en kamp, hvor Michael Laudrup efterfølgende efterlyste hurtigere spil, flere dybdeløb og indlæg. Med en kompakt defensiv lykkedes det nemlig IFK Göteborg at bremse Brøndbys langsomme opspil på en aften, hvor 12.826 tilskuere rundede fodboldåret 2004 af på Brøndby Stadion.

Hos Brøndby fik Morten Wieghorst comeback for første gang i efteråret efter sine knæproblemer, og i det hele taget var der en hel del ændringer på Brøndbys hold efter et hårdt kampprogram. 

Det omvendte opgør i Göteborg var første turneringskamp for Brøndby i 2005 og blev spillet allerede den 12. februar. Den stod på svensk vinterstorm og massive snemængder der dækkede det meste af Nye Ullevi. Brøndbys spil kom aldrig i gang og der stod 3-0 allerede ved pausen og det blev også kampens resultat.

Opgøret var det første udebanenederlag i hele sæsonen. Laudrup satte efterfølgende spørgsmålstegn ved spillernes indstilling og kritiserede det dårlige spil og de mange fejl.

Morten Wieghorst var tilbage i Brøndbytrøjen for første gang i efteråret

Morten Wieghorst fik comeback i hjemmekampen mod IFK Göteborg, men kunne trods ihærdig fight ikke ændre slagets gang i 0-1 nederlaget.

Revanche men uden profiler

Der vil med andre ord være revanche i luften, når Royal League tyvstartes torsdag aften mod Kalmar FF. Sidste sæsons dårlige resultater mod et svensk hold, og denne sæsons generelt skuffende resultater på udebane, skal forbedres allerede torsdag aften.

Kalmar FF sluttede i den netop afsluttede sæson på 3. pladsen i Allsvenskan, med en marginalt bedre målscore end Hammerby på 4. pladsen. I forrige sæson sluttede oprykkerholdet Kalmar lige nøjagtig på 5. pladsen, en plads fra Royal League. Holdets topscorer blev i år angriberen Dede med seks mål, efterfulgte af Santon og Blomberg med hver fire mål. 

På forhånd er det allerede sikkert at Brøndby spiller uden Johan Elmander, der er med det svenske A-landshold i Sydkorea, og de tre danske U-21 talenter Jonas Kamper, Henrik Kildentoft og Kasper Lorentzen der møder Rusland over to vigtige EM play-off kampe. Derudover er der flere tvivlsomme spillere med småskader i Brøndbytruppen.

Det er den norske topdommer Terje Hauge der skal passe fløjten på Fredriksskans i Kalmar. Du kan læse mere om billetinformation og adgangsforhold til kampen på Kalmar FF's hjemmeside. Hele opgøret vises desuden på dansk Kanal 5, med optakt fra kl. 19:30 og kick off kl. 20:35.

Jonas Kamper udfordrer men bremses af Göteborg-keeperen

Sidste år var det IFK Göteborg der satte en stopper for Jonas Kamper og de øvrige Brøndbyspillere. Torsdag skal de to svenske nederlag revancheres mod Kalmar.