Altid mål i Aalborg

05.11.2005 09:50

Der er nærmest garanti for, at Brøndby IF i det mindste kommer på måltavlen, når mestrene sent søndag eftermiddag møder AaB på udebane i SAS Ligaens 17. spillerunde. Man skal nemlig helt tilbage til 10. maj 1999 for at finde et ligaopgør, hvor AaB senest formåede at holde buret rent mod Brøndby.

Dengang endte kampen 0-0, men siden da har de blå-gule scoret på Aalborg Stadion hver eneste gang i 10. udekampe på stribe. Af disse 10 har både Brøndby og AaB vundet tre gange, mens fire kampe er endt med uafgjort.

Bortset fra seneste møde i Aalborg, der endte med 3-3 efter en medrivende forestilling, har Brøndby og AaB ikke just for vane at byde på målorgier, når de to mandskaber krydser klinger i SAS Ligaen. Faktisk er 3-3-kampen i maj den eneste de seneste 11 år med fem mål eller flere.

Det mest målrige opgør nogensinde mellem de to klubber blev spillet 27. november 1994. Kampen var på Brøndby Stadion, og affæren endte hele 6-2 til hjemmeholdet. På Aalborg Stadion er 3-3-kampen den mest underholdende, hvad angår antallet af mål.

Daniel Agger har udlignet til 3-3 mod AaB

Daniel Agger blev dobbelt målscorer for Brøndby senest de blå-gule gæstede Aalborg Stadion.

AaB er Retovs ønskemodstander

Brøndby IF's midtbanespiller, Martin Retov, er gået forrest i bestræbelserne på at vinde de seneste par gange, mestrene har mødt AaB i SAS Ligaen. Og fælles for de seneste to møder med nordjyderne er faktisk, er midtbaneslideren er kommet på måltavlen begge gange.

28. maj scorede han målet til 1-1 i 3-3-kampen på Aalborg Stadion, og tilbage i august måned var det såmænd også ham, der stod for 1-1-målet i kampen, der på en god anden halvleg gav Brøndby en sejr på 3-1.

Dermed er Martin Retov med i alt tre mål faktisk den tredje mest scorende spiller mod AaB i den nuværende Brøndby-trup, hvor kun Kim Daugaard med fem scoringer og Ruben Bagger med seks overgår.

I alt otte spillere i den aktuelle trup har prøvet, hvad det vil sige at score mod de bolchestribede nordjyder, mens kun Per Nielsen har været så uheldig at lave selvmål mod AaB. Det var 21. april 1995, hvor AaB's Ib Simonsen pudsigt nok også scorede selvmål - det hidtil eneste indbyrdes opgør nogensinde med selvmål af én af de to klubber.

Produceret i samarbejde med netsuperligaen.dk.

Brøndbyjubel efter Martin Retovs mål

Martin Retov kom på måltavlen i det seneste opgør mod AaB.