3 point i Odense

26.11.2005 13:43

Med en 1-0 sejr på udebane over OB lagde Brøndby IF's danske mestre her til aften maksimalt pres på SAS Ligaens førerhold forud for morgendagens kampe.

Thomas Rasmussen blev dagens blå-gule helt da han i kampens 9. minut headede Thomas Rytters indlæg ind bag OB-keeper Arek Onyszko, og da de resterende 81. minutter ikke bød på yderligere mål, kunne Brøndbyspillerne drage hjem med 3 point i bagagen.

Som sædvanligt var der massivt opbud af blå-gule fans på udebane hvor hjemmeholdet var på jagt efter vigtige point, og Brøndby med en sejr kunne komme endnu tættere på førstepladsen og dermed lægge pres på F.C. København inden de resterende kampe i morgen.

Velfortjent føring

Johan Elmander var tilbage på holdet efter en halsbetændelse og virkede tændt; ganske ofte fik han snydt sine direkte modspillere og lægge gode afleveringer ind i feltet. Et af disse var Morten Skoubo meget tæt på at udnytte i det 25. minut, men uden held. Samme Skoubo spillede en glimrende første halvleg hvor han ofte tog del i det opbyggende spil.

Hjemmeholdet havde ikke det store at byde på, og hvis de endeligt fik en bold ind i Brøndby IF's målfelt var Casper Ankergren sikkerheden selv. Dermed kunne Brøndbyspillerne gå til pause med en velfortjent føring efter Thomas Rasmussens mål. Mens spillerne fik varmen igen, varmede Mads Jørgensen og afløste fra halvlegens start Kasper Lorentzen på højrekanten.

Fight for alle pengene

Brøndby kom bedst fra start i anden halvleg og virkede dominerende i spillet, men holdet skal også have ros for den fight der blev lagt for dagen; det var tydeligt at samtlige spillere ville revanchere onsdagens nederlag, og vise at holdet godt kan vinde kampe, selvom der har været spillet UEFA Cup. I takt med at halvlegen skred frem begyndte OB dog at presse på for at få det udlignende mål, men Brøndbyforsvaret stod godt, og OB?erne var generelt ufarlige.

8.412 tilskuere kunne dermed se Brøndby IF vinde en vigtig sejr, skabt på et grundlag af fight og vilje til sejr på en råkold aften i Odense. En kamp resterer for de blå-gule inden SAS Ligaen går på vinterpausen, og hvis resultaterne flasker sig, kan det blive en vinterferie på førstepladsen.