Remis i forårspremiere

13.03.2005 16:31

Det blev ikke til den ønskede premieresejr til Brøndby, da AaB i rundens sene TV-kamp gæstede Brøndby Stadion. 13.443 tilskuere sørgede for god stemning og en flot kulisse, indledt med en smuk tifo, men de blå-gule formåede alligevel at udbygge føringen i SAS Ligaens top.

AaB's Allan Gaarde havde for nemt spil ved gæsternes føringsmål, mens Per Nielsen scorede smukt i en 1-1 kamp, der var god i 1. halvleg, hvorefter det var tydeligt at begge hold endnu mangler en del.

Brøndby burde være gået til pausen med en solid føring, men en blanding af uheld, tilfældigheder og en særdeles velspillende Jimmy Nielsen i AaB-målet, var stopklods for Mads Jørgensen, Jonas Kamper, Daniel Agger mf. Brøndby tilspillede sig en hel del chancer, hvilket i sig selv var ganske positivt.

I den modsatte ende havde AaB'erne ikke meget at byde på, men de gange de fik afsluttet var de skarpe, og Casper Ankergren måtte således diske op med gode redninger. I anden halvleg blev Ankergren dog passeret af Ericsson, men Sennels klarede lige akkurat afslutningen med en fod.

Efter Allan Gaardes føringsmål, hvor det passive forsvarsspil bør diskuteres i omklædningsrummet, skruede Brøndby tempoet op, og Per Nielsen måtte ty til en lang tå i hovedhøjde for at udligne. Et frispark fra Retov røg helt over til bagerste stolpe hvor en helt fri Per Nielsen scorede i hovedhøjde.

Agger overstrålede

AaB overraskede med flot pasningsspil og de ramte ofte hinanden godt. Holdet viste god indstilling og i lange perioder forsøgte de noget frem af banen. Især den centrale midtbane var i perioder bedre end Brøndbys dittos, hvor det virkede lidt som om man var en anelse langsommere i tanke og handling.

To Brøndbyspiller overstrålede dog alle i dag. Centerforsvaret med Per Nielsen og Daniel Agger fortsatte efterårets takter med forsvarsspil i høj klasse. Flere gange kom de i vejen for AaB'ernes kontraangreb og frem af banen var de sikre i pasningerne.

Uafgjort på hjemmebane i en forårspremiere er langt fra en katastrofe. Ambitionerne rækker dog til mere end kun et point, men trænerteamet Laudrup og Faxe kan trods alt glæde sig over det ene point var nok til at udbygge føringen til nr. 2 i SAS Ligaen, FC Midtjylland.

Brøndby, der nu er ubesejrede i 18 SAS Liga kampe møder i næste weekend Esbjerg, der med 1-0 ude over OB, har fået en god start på sæsonen. Brøndbys start var okay og så heller ikke mere. Indstillingen var ikke så god som proklameret på forhånd og offensivt manglede man spillere der tog ansvar.