Laudrup: Den rigtige indstilling

06.03.2005 18:47

- Det var en kamp vi skulle vinde, og det gjorde vi. Vi starter rigtig godt og viser den rigtige indstilling i første halvleg, ligesom vi har gjort de sidste par kampe. Vi skulle vise og bevise, at der er forskel på toppen af SAS Ligaen og første division, og det gjorde vi. Vi var klart bedst i langt den overvejende del af kampen, også selvom vi kører perioder af anden halvleg lidt rigeligt på rutinen, konstaterer Michael Laudrup efter 2-0 sejren i DONG Cup?ens kvartfinale.

- Vi går på banen og giver modstanderen den respekt, der skal være i enhver kamp, og selvom det er et hold fra en lavere række, skal man ikke længere tilbage end den kamp vi havde mod Nykøbing for et par år siden, for at konstatere, at det ikke altid er specielt let i de kampe.

- Derfor er jeg glad for at vi går på 2-0 relativ tidligt, og specielt at spillerne griber det helt rigtigt an, indstillingsmæssigt.

De rigtige svar

- Jeg synes generelt vi har haft en god reaktion efter de to Royal League kampe. I Bodø spiller vi en fantastisk første halvleg og scorer 4 mål, vi gør det samme mod Frem, og i dag går vi igen på banen og kontrollerer begivenhederne fra start til slut. Der var et par spørgsmålstegn efter Royal League, men jeg er glad for at spillerne har besvaret dem, som de gjorde i dag.

En uge før SAS Ligaen bliver skudt i gang igen, virker de gulblusede spillere mentalt klar til, at genoptage guld-jagten, og netop dét, er også Laudrups hoved-konklusion efter dagens opgør.

- Vi vil altid gerne vinde, men det nytter ikke at se tilbage. Jeg kan konstatere, at vi netop har spillet os i DONG Cup semifinalen, og at vi er klar til ligastart. Der er spillere der trænger sig på til startopstillingen på mange pladser, og når det er så lige, vælger vi at fortsætte med dem, der spillede de fleste kampe i efteråret. Det kan dog hurtigt ændre sig, smiler han.

Omkring dagens come-back, siger Laudrup:

- Vi ved, at Mads er en dygtig spiller. I dag viser han vilje og engagement, som vi kender, og han bliver helt sikkert en gevinst for os i foråret, og på længere sigt. Han kan spille alle 3 pladser omkring den forreste angriber, og hvor han bliver brugt afhænger af mange ting, blandt andet konkurrenterne til pladsen.

Op til os selv

Guld-kampen kan så småt fløjtes i gang, og cheftræneren er afklaret med krav og succeskriteriet for foråret:

- Der er flere hold, der kæmper om at komme med i toppen. FCM, Viborg, OB, FCK osv. Fælles for dem er, at de kun kan komme helt op, hvis vi kikser, og derfor er vores fokus udelukkende på os selv.

- Vi skal ud og levere den samme indstilling som vi viste hele efteråret, og som vi ser i dag. Så må vi se om det er nok, når vi når sommerferien, smiler han afslutningsvis.

Semifinalepladsen i årets DONG Cup er under alle omstændigheder en realitet. Resten tager vi kamp for kamp.