Ét point i vest

20.03.2005 20:34

Når Brøndby IF gæster Esbjerg er der altid garanti for intens og underholdende fodbold, og dagens kamp var ingen undtagelse. Hjemmeholdet kom godt fra start i foråret med en sejr over OB, og det var klart fra dommerens første fløjt, at sejren skulle følges op.

Hjemmeholdet lagde ud som lyn og torden, og var med en aggressiv Berglund i front meget pågående foran Casper Ankergrens mål. Et stort fysisk pres i kampens indledende fase førte da også til flere nærgående forsøg, men med gejst og fight, samt en stolpe, lykkedes det Per Nielsen og co. at redde stormen af, og bolden ude af netmaskerne.

Orden i rækkerne

Efter dén start fik Per Nielsen og co. gradvist styr på kampen, og fik presset spillet længere frem. Elmander og Skoubo var tilbage som den dynamiske duo i front, og med især Elmander som kreatøren blev der skabt flere hurtige angreb, og ligeledes et par kvalificerede afslutninger.

Desværre måtte Asbjørn Sennels udgå allerede efter et kvarters spil med en skade, og Kim Daugaard måtte trække ned i venstre forsvarsside. Det gav lidt uro i en periode, hvor midtbanen skulle omstille sig, men betød både Svärd og Daugaard gjorde det pænt på pladserne.

Chancer til mål var der til begge hold, men tættest på, kom hjemmeholdet med et lumsk hovedstød på stolpen. Dermed kunne dagens dommer fløjte en begivenhedsrig halvleg til ende, der trods de manglende mål, havde budt på flot og spil og god fight. Det sidste mest fra gæsterne, det første fra hjemmeholdet.

Pause

Anden halvleg blev lige så intens og spændende som første, men det var tydeligt, at der var blevet talt om nogle ting i Brøndbys omklædningsrum. Esbjerg forsøgte, at holde fast i den recept der havde givet gode chancer og spilovertag i første halvleg, men i takt med at kampen skred frem, måtte jyderne også sande, at det opskruede tempo kostede kræfter.

Brøndby IF overtog i perioder mere af spillet, uden dog at være dominerende på noget tidspunkt, mens Esbjerg fB kom tæt på med endnu et hovedstød på Casper Ankergrens målramme.

Mål blev det ikke til fra nogle af siderne, og de to hold måtte tage til takke med et point hver i en underholdende kamp, hvor hjemmeholdet nok er mere skuffet end Brøndby IF.

Dermed blev det det andet point i de to første kampe i foråret for Brøndby IF, og der venter nu en landsholdspause hvor spillere og trænere fortsætter arbejdet med fokus på det spil og chanceudnyttelse.