Ankergren og co. nærmer sig rekord

31.03.2005 11:59

Selv om meget kan ske endnu, tyder alt på, at Brøndby kommer til at ende SAS Liga sæsonen med det bedste forsvar. I de første 20 runder er der kun gået 11 mål ind på 1. målmanden Casper Ankergren.

Fortsætter de tendenser kommer Brøndby til at bryste sig af at have SAS Ligaens bedste defensiv - for første gang siden 1995. Dengang var der både grundspil og slutspil i Superligaen, og Brøndby lukkede 37 mål ind, mens de næstbedste, AaB, indkasserede ét mål mere.

Casper Ankergren er glad for statistikken, men afviser dog al snak om sine egne præstationer på målstregen.

- Det skyldes, som jeg også har sagt før, ikke kun mig og det er ikke min fortjeneste at vi kun har lukket 11 mål ind. Det er hele holdets fortjeneste. Hvis holdet ikke fungerer, gør de det også sværere for mig. Det er heller ikke kun forsvaret, det er også midtbanen der skal hjælpe defensiven. Egentlig starter det hele i angrebet, med at få lagt det rigtige pres, forklarer Casper Ankergren til brondby.com, der fangede ham på mobiltelefonen efter gårsdagens træning.

I de seneste sæsoner er det bedste, Brøndby har præsteret, at holde modstanderne nede på 28 mål. Det var i mesterskabssæsonen 2001/2002.

Optimisme i Brøndbylejren

På lørdag mødes SAS Ligaens nr. 1 og 2, når Brøndby hjemme tager imod FC Midtjylland i SAS Ligaen. Topkampen mod FC Midtjylland tegner allerede nu spændende med underholdning og mål i vente mellem to offensivt indstillede mandskaber.

Brøndbys keeper Casper Ankergren, der har brugt påskedagene på at forberede sig på kampen, ser frem til topopgøret med optimisme.

- Personligt kigger jeg meget på hvilke spillere de bruger. Hvem der spiller i angrebet og hvilke offensive spillere de har. Hvem spiller de med og hvad kan de finde ud. De to hold kender hinanden godt, vi har spillet mod dem mange gange og vi ved hvad de står for. Det er et hold vi kan og skal slå på hjemmebane,

To af forårets ialt 15 runder i SAS Ligaen er allerede spillet, og selvom det "blot" er blevet til to point af seks mulige, har Brøndby udbygget føringen i SAS Ligaen. 

- Vi kom godt igennem vores premierekamp mod AaB. Det var ærgerligt vi ikke fik alle tre point, men det primære var at komme på tavlen. At få et point i Esbjerg, det kan alle leve med. Vi var måske lidt pressede, men vi havde også vores chancer, og med lidt held havde vi måske fået alle tre point. Jeg er 100 % sikker på at der er andre hold der kommer til at tabe point hos dem. Det er et godt hold og vi er udmærket tilfredse, uddyber Ankergren om kampene mod AaB og senest Esbjerg.

Hør hele det knap 6 minutter lange media-interview med Casper Ankergren her.

Produceret i samarbejde med netsuperligaen.dk

Casper Ankergren i aktion i efteråret mod Viborg

Casper Ankergren har haft en stor sæson i Brøndbymålet, og har derfor en del af æren for at holdet nærmer sig en ny rekord.