Største sejr over ærkerivalerne

17.05.2005 09:47

Der kunne vel ikke vælges et bedre tidspunkt for Brøndby IF at sætte ny Superligarekord i indbyrdes opgør med arvefjenderne fra FC København end 2. pinsedags guldbrag. 5-0 triumfen over de seneste to års mestre er lig med Brøndbys største sejr nogensinde i SAS Ligaens "New Firm" ? et mål større end den hidtil største sejr på 4-0, som dog blev hentet i Parken 23. maj 1996.

5-0 er derimod væsentlig større end den gamle rekord på Brøndby Stadion mod FCK. 20. september 1999 vandt Brøndby med 3-1, og det var indtil 2. pinsedag den største hjemmebanesejr over FCK i Superligaen.

Med sejren er Brøndby nu det bedste hold over hele linien. Samlet har Brøndby otte point ned til FCK på andenpladsen, og de blå-gule regerer også isoleret set på hjemmebane og udebane. I nu 14 hjemmekampe har Michael Laudrups tropper samlet 30 point, mens det er blevet til 26 point på udebane. Begge dele er SAS Ligaens bedste.

Brøndbyjubel efter Kahlenbergs første scoring til 2-0

Thomas Kahlenberg jubler sammen med holdkammeraterne over scoringen til 2-0 i den historisk store 5-0 sejr over F.C. København.

Endelig straffespark

Efter 38 hjemmekampe uden et straffespark til Brøndby, blev der endelig peget på pletten til Brøndbys fordel i SAS Ligakamp. Det var første gang siden 23. november 2002, at de blå-gule fik et straffespark. Men trods den lange ventetid fik Brøndby ikke scoret. Martin Retov brændte, og mon ikke han er glad for, at det ikke blev afgørende for kampens udfald?

Brøndby er nu tvunget ud i udskiftninger til den næste kamp, der er på udebane mod FC Midtjylland torsdag aften. Her er både Johan Elmander og Daniel Agger spærret af karantæne. Samtidig er Martin Retov ny på listen over truende karantæner.

Daniel Agger har bragt Brøndby foran 1-0

Der var stor glæde i Brøndbylejren efter Daniel Aggers føringsmål mod F.C. København.

Produceret i samarbejde med netsuperligaen.dk