Laudrup stolt

16.05.2005 22:07

- Jeg er utroligt stolt over det her. At se sit hold buldre derudaf på den måde fra start, mod ligaens nummer to, det er helt utroligt. Vi viser en vilje til sejr, der er rigtig flot, men selvom FCK var godt med i en periode, var jeg aldrig nervøs og efter 3-0 er det jo kun et spørgsmål om resultatets størrelse.

På selve 3-årsdagen for Brøndby IFs seneste mesterskab, er Michael Laudrup en glad og tilfreds mand. Det lægger han ikke skjul på.

- Det er klart vi er tættere på et mesterskab, end vi var før kampen, og der er stor glæde i omklædningsrummet. Det siger sig selv, at vi er super tilfredse i dag, men vi har også et svært program foran os, så armene er nede igen i morgen. Sejrens størrelse betyder dog, at vi reelt henter 4 point, for 10 mål i mål-regnskabet kan sagtens vise sig at blive meget værd.

Tungt forsvar

Om kampen fortæller Laudrup:

- Vi starter med et højt pres. Vi talte lidt inden kampen, at deres højre forsvarsside med Ole og Svensson har været ude af spillet et par uger, og det må betyde noget i sammenspillet. Samtidig er det ikke verdens hurtigste forsvar, så vi lægger pres på helt fremme, samtidig med, at Kalle og Elmander søger ind i rummet mellem midten og forsvaret. Det virker i store perioder af kampen fint, smiler han.

- Som kampen udvikler sig ligner den faktisk opgøret i Parken en del, dog med omvendt fortegn. Det hold der kommer foran 2-0 relativt hurtigt, tager i begge tilfælde en ufattelig mængde selvtillid med sig til pausen, og så bliver det svært for modstanderen.

- Som vi havde det i Parken, har FCK i dag en chance, som ville give en helt anden kamp, hvis de havde udnyttet den. Heldigvis brænder Zuma, og derfor bliver det den kamp, det gør.

- På den måde kan man sige, at 5-0 er et resultat af mange små ting, der går vores vej, men vi brænder altså også et straffespark, og kan sagtens lave flere mål. Uretfærdigt synes jeg ikke man kan kalde det, smiler Laudrup.

5 mål med stor virkning

- Sejren påvirker begge lejre. Hvor det giver os et godt forspring og en bunke uvurderlig selvtillid, ved vi, at det svier hos deres spillere, ledere og fans. Jeg tror det er den største sejr i de to klubbers indbyrdes opgør nogensinde, så det vil sidde der længe, forudser han.

Kampens dommer valgte at give 3 Brøndby-spillere gult kort, hvilket resulterer i to karantæner til torsdagens kamp i Herning.

- Det er jo forventeligt. Vi vidste vi havde 9 på listen, og vi måtte regne med at der ville ryge et par mand. 2 stks er ok, og nu kommer der spillere ind, på et hold med en ufattelig selvtillid og en stor sejr i bagagen, så det bliver ikke så svært for dem.

Jagten fortsætter

Laudrup ser allerede frem til næste runde.

- Jeg ved at spillerne er fokuserede, og at the double vil betyde alt. De ved, at vi tager én kamp af gangen, og at den næste kamp er den vigtigste. Derfor er jeg ikke i tvivl om, at vi ser et hold med den rette indstilling på torsdag, og hvis vi skulle komme derfra med et dårligt resultat, vil det i hvert fald ikke være fordi vi ikke er klar til opgaven.

- I dag glæder jeg mig over holdet, spillet, resultatet og indsatsen i det hele taget. Det tager vi med os, og så tager vi næste kamp på torsdag, runder Laudrup af med et smil.