Laudrup: Fremragende fodbold

22.05.2005 21:43

- Når vi spiller som i dag, er der ikke mange danske hold der kan følge med, og efter danske forhold, er det vel noget af det bedste der leveres. Jeg synes vi leverer en meget stor indsats i dag, og det er over hele linien: Forsvarsmæssigt, pasningsspillet ude på banen, sammenhængen mellem kæderne og afslutningerne. Det var faktisk bedre end i mandags, bortset fra på resultattavlen.

Michael Laudrup er begejstret over det han netop har overværet sammen med over 22.000 andre på Brøndby Stadion søndag aften.

- Der var noget at revanchere efter torsdagens indsats. Hvis man glemmer at spille, og tror man kan køre en kamp hjem med en 80% indsats, er der ikke større forskel i Danmark, end at man sagtens kan tabe. Stort. Til gengæld kan vi i dag se, at når vi er koncentrerede spiller vi på et meget højt niveau. På den måde kan man sige, at dagens indsats giver svaret på torsdagens spørgsmål, funderer han.

- Vi må ikke være afhængige af 2-3 spillere, og det mener jeg heller ikke vi er. Det var jo ikke 2-3 mand, der kostede det hele i torsdags, og i dag ser vi alle fra deres bedste side. Som vi spiller i dag, er vi meget svære at slå!

Landsholdsklasse

Flere journalister ville gerne høre cheftrænerens syn på specielt Daniel Agger og hans muligheder for at komme på landsholdet:

- Der er flere emner, men der er jo forskel på SAS Ligaen og landskampe. Nu er Albanien måske ikke de værste modstandere, så det kan da godt være en mulighed. Det vil jeg dog helst forholde mig til, hvis og når der udtages folk, smiler Laudrup, og vender snakken tilbage til dagens kamp:

- Efter danske forhold var det som sagt en fremragende kamp i dag. Det hjælper selvfølgelig også, at vi kommer foran og spiller lidt med hæl og tå til sidst, men det skal der være plads til en dag som i dag. Jeg synes faktisk at niveauet gennem hele kampen er godt og kombinationerne flyder i dag.

Respekt

- Vi har stor respekt for et hold som Esbjerg, og vi ved på forhånd, at det er en meget vigtig kamp. Vi går på banen og ved, at 3 sejre i de sidste 3 hjemmekampe vil være nok til mesterskabet, så på alle niveauer er der lagt op til en stor kamp.

- Vi kommer så rigtig godt fra start, og sidder meget tungt på dem kampen igennem, og det er stor klasse mod et så godt hold.

Niveauet har mildest talt ikke været stabilt de sidste 3 kampe, men det er ikke noget Laudrup bider specielt mærke i.

Næste kamp

- Vi ser jo de samme kampe, men samtidig ser vi jo som trænere langsigtet på spillere og hold. Vi ser på den overordnede udvikling, og ikke kun på en enkelt kamp, hvor stort set alle spillede langt under niveau.

- I det hele taget er det dog ikke dét vi fokuserer på lige nu, det er næste kamp, som kan blive nok så svær.

- AaB i Aalborg er uhyggeligt svær. De har haft et rigtig godt forår, men vi tager derop med god tro på det. En sejr vil bringe os rigtig tæt på guldet, men vi tænker ikke længere end selve opgaven lige nu. Så må vi tage resten, hvis vi når så langt, runder Laudrup af med det karakteristiske smil.