Hverdag igen

08.05.2005 19:20

Der skulle kun gå 58 sekunder af udebaneopgøret mod OB, før Johan Elmander havde bragt Brøndby IF på sejrskurs. Væk var pludselig trætheden fra torsdagens pokalfinalemarathon hos spillere og de mange medrejsende fans.

Man anede at dagens spillerunde kunne ende med et syv-points forspring i ligatabellen. Den følelse holdt imidlertid kun til det 11. minut hvor OB's Alexander Aas bragte balance i regnskabet. Og herefter skiftedes de to hold til at tage den spille- og chancemæssige føring - dog uden at score flere mål.

Action fra start

At flere spillere stadig var mærkede ovenpå torsdagens sejr over FC Midtjylland i pokalfinalen, betød ændringer i holdopstillingen, hvor der var blevet plads til torsdagens målscorer, Ruben Bagger, på venstrekanten, og Dan Anton Johansen på sin sædvanlige plads i højre forsvarsside.

Johan Elmander afløste Morten Skoubo helt i front, og allerede i det 1. minut slog svenskeren til. På et frispark begået uden for feltet skød Elmander i muren, men på returbolden fik han med venstrebenet bolden flot i kassen uden chance for Arek Onyszko i OB-målet. En perfekt start for Brøndby IF.

Det hurtige mål tog dog på ingen måde modet fra hjemmeholdet, der hele tiden søgte at udnytte at dagens gæster måtte være fysisk mærket. Der gik da også kun 11 minutter efter føringsmålet, før der igen blev bragt balance i regnskabet. Et hjørnespark dumpede ned foran Alexander Aas der kunne sparke bolden i mål.

Kampen om fysikken

Dermed status quo i opgøret der hurtigt kom til at dreje sig om overtaget på midtbanen - som så ofte før i kampene mellem de to hold. OB havde dog periodevist det største overtag, og ganske ofte kom Johan Elmander til at ligge alene i front og kæmpe om boldene. Kort før pausen var det da også lige ved at lykkes den teknisk velfunderede svensker at score endnu en gang, men forsøget tog overliggeren.

I pausen skiftede cheftræner Michael Laudrup Ruben Bagger og Mads Jørgensen ud til fordel for Jonas Kamper og Morten Wieghorst for at få mere tyngde på midtbanen og fart i angrebet. Som kampen skred frem, blev det tydeligere at det var hjemmeholdet der havde flest kræfter, dog uden at de stribede kunne omsætte det fysiske overtag til de helt store chancer.

Brøndbyspillerne, derimod, lurede mere på den chance, der kunne give det afgørende mål. Og da det lykkedes for Jonas Kamper at lægge et perfekt indlæg ind til en helt fri Morten Skoubo, der havde afløst en træt Johan Elmander, troede de fleste med et blå-gult hjerte at sejrsmålet skulle komme. Men, men. Skoubos hovedstød strøg over mål.

Og de 12.883 tilskuere på Odense Stadion kunne konkludere: 1-1 i en til tider meget fysisk anlagt kamp mellem de pointhungrende fynboer og de trætte pokalvindere.