Brøndby viser stabilitet i målet

13.05.2005 12:27

Mens FC København har brugt deres målmandsstab til fulde i denne sæson, kan Brøndbys Casper Ankergren skrive 2.340 minutter - eller fuld spilletid - på sit SAS Liga-CV i denne sæson. Og Ankergren har stået mellem stængerne med bravour. I 26 kampe er det lykkedes for Brøndby-målmanden at holde buret rent 14 gange, hvilket giver ham clean-sheets i 54 procent af sæsonens kampe.

FC Københavns tre målmænd ligger med tilsammen 10 gange rent bur i 26 opgør, hvilket svarer til 38 procent af sæsonens kampe. Deler man det op i de tre målmænd, kommer Balázs Rabóczki op på siden af Casper Ankergren med 54 procent clean-sheets i 12 kampe, mens Benny Gall i sine tre kampe ligger på 33 procent. Magnus Kihlstedt er helt nede på 18 procent af sine 11 kampe med rent bur.

Udskiftningen i Brøndby-truppen henover sæsonen er generelt mindre end hos FC København. Brøndby har godt nok kun brugt én spiller færre end FCK's 26. Men til gengæld har Brøndby både Casper Ankergren med fuld spilletid og i alt fem spillere med alle 26 kampe. Hos FC København har ingen spillet samtlige kampe fra start til slut, og kun Hjalte Nørregaard har været med i alle 26 opgør.

Casper Ankergren kan dog risikere ikke at få fuld spilletid i sæsonens resterende kampe, eftersom han kun er et gult kort fra at få en spilledags karantæne.

Casper Ankergren vogter målet mod FC Midtjylland tidligere på foråret

Casper Ankergren har spillet samtlige minutter hidtil i denne sæson i SAS Ligaen og det har han gjort overbevisende.

Produceret i samarbejde med netsuperligaen.dk