Brøndby kan vinde femte pokaltitel

03.05.2005 11:08

Når Brøndby Kristi Himmelfartsdag, nærmere bestemt torsdag, løber ind i Parken til den 95. pokalkamp gennem tiden, er det med det for øje, at klubben for femte gang i historien kan vinde pokalturneringen. Første pokaltitlel kom i hus i 1989, hvor FC Midtjyllands ene moderklub, Ikast fS, var modstanderen. Den ordinære kamp endte med 3-3, og i kampens overtid blev det til hele tre scoringer for Brøndby, så kampen endte med en 6-3-sejr.

Siden hentede Brøndby IF også pokalguldet i 1994, og igen måtte Brøndby ud i forlænget spilletid for at finde en afgørelse. Den endte dog som den ordinære kamp 0-0, og derfor blev det hele afgjort på straffespark. Her trak Brøndby det længste strå og vandt 3-1 over Næstved.

I 1998 skulle Brøndby kun bruge 90 minutter til at nedsable FCK. 4-1 for øjnene af et rekordpublikum på 41.044 tilskuere - en bedrift Brøndby gentog fire dage efter i Superligaen.

Seneste pokaltitel blev sikret i Michael Laudrups første sæson som cheftræner, da FC Midtjylland blev slået med sikre 3-0. Det var for to år siden. Modstanderen er den samme i år. Resultatet? Det vides først engang torsdag eftermiddag...

Produceret i samarbejde med netsuperligaen.dk

Anfører Per Nielsen hævede i 2003 pokalen for 4. gang i klubbens historie og har nu muligheden for at gentage bedriften på torsdag.

Også i 2003 var opbakningen fantastisk fra lægterne.

Det var i Parken efter 3-0 sejren over FC Midtjylland, at Michael Laudrup for første gang som cheftræner lavede "fenerbache-hilsen" til de blå-gule fans.