Brøndby IF pokalvinder 2005

05.05.2005 16:50

Det blev et drama uden lige, da Brøndby IF sikrede sig pokaltitlen for 5. gang i klubbens historie. I en mindeværdig finale med 34.026 feststemte tilskuere på lægterne i Parken, sejrede de blå-gule 3-2, efter forlænget spilletid. Sejrsmålet stod Ruben Bagger for, en smuk afslutning på et gennemspillet angreb.

Pokalvinderne 2005.

Underholdende og seværdig

Kulissen og rammerne var optimale for de 22 startende spillere, og der skulle ikke engang gå et minut, før kampens første store chance var en realitet. FCM's Frank Kristensen fik en løs mulighed omkring feltes grænse, og han flugtede flot på en svær bold. Casper Ankergren var dog vågen fra start og parerede til hjørne.

Kort efter var Brøndby pågående i den anden ende, da Johan Elmander havde et godt hovedstød ved roden af den ene stolpe. Dermed blev der tidligt i kampen, disket op med offensivt og underholdende spil, noget der kendetegnede pokalkampen, der hører til en af historiens bedste og mest dramatiske.

Brøndby lagde klart bedst ud med hurtigt og direkte pasningsspil, men en stærk FCM-defensiv klarede stormen med held og dygtighed. Brøndby havde et hav af hjørnespark, og enkelte gange blev det til et lige-ved-og-næsten situationer.

Med Brøndby mest på bolden, og en solid defensiv der havde godt styr på Frank Kristensen og David Nielsen, var der optræk til Brøndby-scoring før pausen. Efter en lille halv time fandt en storspillende Thomas Kahlenberg Morten Skoubo der var løbet fri i dybden. Skoubo prikkede sig helt fri men afsluttede i sidenettet med venstrebenet.

Godt 10 minutter senere var Brøndbytopscorer Skoubo dog sikkerheden selv, da han efter et fornemt angreb, satte den sidste fod på Mads Jørgensens præcise indlæg. 1-0 på mål af Skoubo, der scorer mål på samlebånd i Parken,  var dermed ond mod sin gamle klub.

Tifo

Brøndbyspillerne fik en fantatisk modtagelse på "hjemmebanen" i Parken.

Daugaards drømmekasse

Folk var dårligt kommet på plads efter pausen, førend FC Midtjylland fik udlignet, i øvrigt efter et flot angreb, som FCM-anfører Michael Hansen fik afsluttet. Herefter fulgte et lille kvarter hvor Brøndby ikke viste samme styrke som i 1. halvleg. Det gav jyderne blod på tanden, og efter et indlæg, hvor Per Nielsen fik snittet bolden så Ankergren gik forkert af den, kunne den lille hurtigløber Razak Pimpong heade FCM foran 2-1.

Kort efter blev selvsamme Pimpong korrekt udvist, efter han for anden gang i kampen, fældede en allesteds-nærværende Johan Elmander bagfra. March-ordre til Pimpong, FCM i undertal og Brøndby i en gunstig situation.

Den formåede holdet at udnytte på udmærket vis. Det kneb ganske vist at udnytte chancerne, Martin Retov og Thomas Kahlenberg havde de to største, og man fornemmede at størstedelen af tilskuerne blev mere og mere anspændte. Kim Daugaard ville det dog anderledes.

På en returbold efter et hjørnespark, kom bolden flyvende et stykke uden for feltet, og den rutinerede midtbanemand, der har for vane at score få men meget afgørende mål, kanonerede bolden helt op i målhjørnet - en smuk og uhyre vigtig scoring til vild Brøndbyjubel.

Forlænget spilletid

Efter 2-2 i den ordinære spilletid, var der lagt op til 2 x 15 minutters tillægstid. Med en mand i undertal holdt FC Midtjylland mange mand bag bolden, og Brøndby pressede derfor hårdt på. Pokalfighteren Johan Elmander sled og slæbte, hold godt på bolden og en af banens bedste, trykkede af fra distancen og det hårde spark ramte stolpen helt oppe ved krogen.

Brøndby blev ved med at presse på og belønningen kom fem minutter inde i den anden halvleg af den forlængede spilletid. Efter et flot angreb over højrekant, blev bolden spillet indover. Kahlenberg lagde den flot til rette for indskiftede Ruben Bagger, der ligesom i pokalfinalen i 2003, scorede sikkert.

Dermed syntes sejren sikker og de mange blå-gule fans bar holdet til sejr med en fantastisk opbakning. Da dommerens sidste fløjt havde lydt, var forløsningen enorm og jubelen brød løs.

Per Nielsen kunne endnu engang løfte pokalen mod himlen som bevis for pokaltriumfen. Kort forinden blev Elmander hyldet som pokalfighter. Michael Laudrup lavede en mindeværdig "Fenerbache" for de mange fans, og der gik lang tid før de feststemte fans og spillere forlod Parken.

I aften skal sejren nydes - i morgen er fokus atter på SAS Ligaen og søndagens svære udekamp mod OB.