Wiggo: Tak og farvel

17.06.2005 12:00

- Jeg har da tænkt en del over, at det er slut nu. Jeg har set det komme. Efter kampen mod FC Nordsjælland går jeg på ferie som de andre, men når de skal til at starte op igen, bliver det uden mig. Så det bliver nok på det tidspunkt, at det rigtigt kommer til at gå op for mig. Det kan godt være, at det kommer til at gibbe i mig, men så kan jeg måske spille lidt oldboysfodbold.

Morten Wieghorst takker på søndag af for en lang og stor fodboldkarriere. I sin allersidste sæson som aktiv blev det til "the double" med Brøndby IF. Den 34-årige viceanfører står dermed foran en ny tid uden dagligdagen på træningsbanen - eller hvad ...

- Jeg har ikke besluttet, hvad jeg skal lave i stedet. Jeg har både nogle tilbud inden for fodbolden og nogle uden for, men jeg har ikke besluttet mig endnu. Måske skal jeg også bare starte med at puste ud i et par måneder.

Søndag gælder det sæsonens sidste kamp, endda på hjemmebane mod FC Nordsjælland. Mesterskabet er sparket i hus og der er på mange måder lagt op til et brag af en fest. Og står det til Morten Wieghorst, slutter både han og mestrene med en sejr.

- Man må aldrig gå ind til en kamp med en ligegyldig indstilling. Vi skal prøve at vinde som i alle andre kampe. Der kommer også 26-27.000 tilskuere, som gerne vil underholdes, og vi skal forsøge at spille lige så godt, som vi har gjort i de seneste hjemmekampe. Og det er under alle omstændigheder bedst at slutte med en sejr, slår Wieghorts fast og afslutter.

- Jeg er meget taknemmelig for, at Brøndby gav mig chancen og troede på mig. Jeg har virkelig nydt min tid her, hvor vi spillemæssigt har haft den helt rigtige stil, hvor sammenholdet i truppen bare er vokset og vokset, og hvor jeg igen og igen må fremhæve fansene. Jeg var bange for, at det ville blive et antiklimaks at komme hjem, men det var det slet ikke. Det har overrasket mig enormt, og jeg vil aldrig glemme følelsen af at træde ind på Brøndby Stadion.

Morten Wieghorst i en nærkamp mod Peter Christiansen fra F.C. København

Morten Wieghorst slutter på søndag karrieren som fodboldspiller - til et brag af en fest på Brøndby Stadion.