Sæsonen afsluttet med 2-0 sejr

19.06.2005 13:41

Det var en imponerende og helt igennem fantastisk guldtifo der tog imod de danske mestre fra Brøndby IF, da FC Nordsjælland i eftermiddag gæstede Brøndby Stadion i sæsonens sidste runde.

Med 27.356 feststemte tilskuere på lægterne var det et suverænt Brøndbyhold, der kørte gæsterne ud af banen i en fuldt fortjent 2-0 sejr. Morten Wieghorst sluttede karrieren med flere øredøvende bifaldt fra lægterne og satte et flot punktum på sin karriere.

Mads Jørgensen sparkede Brøndby på sejrskurs i 1. halvleg, og kort inde i 2. halvleg var det så Martin Retov der scorede sæsonens 5. mål i SAS Ligaen.

Med 2-0 sejren sluttede Brøndby IF sæsonen af på fornem vis, og den efterfølgende medaljeoverrælse blev en fornem indledning på aftenens store guldfest på Brøndby Stadion.

Frit spil

Eftersom mesterskabet allerede blev spillet til Brøndby IF sidste weekend om lørdagen, efter den historisk store 7-0 sejr over Herfølge, kunne Brøndbyspillerne spille helt frit mod FC Nordsjælland, der havde undgået nedrykning og de kunne ligeledes spille frigjort.

Brøndby pressede godt på fra kampens indledning og havde flere gode tilløb til målchancer. Med bolden på fødderne og med stor iver til at spille den rundt, flød kombinationerne rigtig godt for Brøndbys vedkommende, mod en modstander der var tvunget til at rokere på holdet. I midterforsvaret spillede Allan Olesen, udlejet fra Brøndby, og han gjorde det ganske fornuftigt, og kom i vejen for mange chancer.

Mads Jørgensen var endnu engang særdeles veloplagt på højrekanten, og han var både sikker og dygtig i pasningsspillet. Han udfordrede godt og lagde nogle flotte indlæg. Flere gange havde især Morten Skoubo muligheden med hovedet, men han fik ikke ram på klatten.

Før kampens begyndelse var der store klapsalver til Morten Wieghorst, og den store hyldest fortsatte undervejs i kampen hvor viceanføreren fik en meget værdig afsked.

Casper Ankergren havde næstsidste fod på oplægget til Brøndbys føringsmål. Keeperen sparkede et langt udspark over midten til Elmander, der fandt en fremstormende Mads Jørgensen i fri position. Et enkelt træk og et tørt hug med venstrebenet, og jubelen kunne bryde løs over den flotte scoring.

Brøndby var klart bedst på banen, men hele tiden sad man med fornemmelsen, at de danske mestre kunne gå både et og to gear op i tempo. FC Nordsjælland pakkede sig ofte og havde ikke nogle muligheder i første halvleg.

Farvel med måde

Fem minutter inde i 2. halvleg var Martin Retov på pletten medet tørt langskud, efter fornemt oplæg af Thomas Kahlenberg, og bolden gik sikkert i kassen - Retovs 5. mål i SAS Ligaen.

Morten Wieghorst, Johan Elmander og Daniel Agger blev alle klappet fra banen i 2. halvleg, og især de to sidstnævnte har spillet fantastisk over hele sæsonen. Wieghorst lignede mest af alt en rørt mand, da hele Brøndby Stadion takkede ham for indsatsen i Brøndbytrøjen - han takkede tilbage med hilsner og kys til klublogoet på trøjen.

Herfra tabte kampen noget af tempoet. FCN var dygtige til at holde på bolden når de havde den, mens Brøndby stille og roligt holdt spillet kørende. Morten Skoubo havde et par gode muligheder, uden at få dem omsat til mål, ligesom også Thomas Kahlenberg havde en kæmpe mulighed for at score.

2-0 føringen holdt dog i hus, og efter Johnny Røn, der dømte sin sidste kamp, fløjtede kampen af, kunne den helt store guldfest begynde.

Brøndby sluttede 2004/05 sæsonen med endnu en sejr og det tegner allerede nu mere end lovende for den kommende sæson, der indledes allerede den 20. juli.

I aften står den dog udelukkende på guldfest på Brøndby Stadion...