Marcus Lantz til Brøndby IF

20.06.2005 13:18

De danske mestre og pokalvindere Brøndby IF forstærker truppen med den svenske landsholdsspiller Marcus Lantz, der skifter på en fri transfer fra tyske Hansa Rostock. Den 29-årige midtbaneprofil har underskrevet en 3-årig kontrakt og tiltræder i Brøndby IF den 1. juli.

Marcus Lantz har i de seneste 5 sæsoner været en af de bærende kræfter i Hansa Rostock, hvor han har spillet over 150 kampe. Den tidligere Helsingborg-spiller, der dengang bl.a. var på hold med de tidligere Brøndbyprofiler Andreas Jakobsson og Mattias Jonson, har længe været i Brøndby IF?s søgelys.

- Vi er utrolig glade for at skrive en 3-årig kontrakt med Marcus. Han har stået meget højt på vores ønskeliste og jeg kan roligt sige han er en virkelig klasse-spiller, der vil forstærke vores hold. Han har en masse rutine og erfaring, og han er et stort forbillede for unge spillere. Det er en spiller i absolut landsholdsklasse, der kan give vores hold et yderligere løft, forklarer administrerende direktør Per Bjerregaard.

- Han er en stor profil og en klar styrkelse af vores unge hold. Han har spillet mange sæsoner i Bundesligaen med et hav af kampe på bagen, og han er en utrolig stærk og stabil spiller. Udover at være en dygtig bolderobrer med store defensive kvaliteter, er han meget stærk teknisk og han passer perfekt ind på vores hold. Han er en spiller der kan løfte holdet, også i perioder hvor det ikke kører, og han er en spiller med stor karakterstyrke. Efter i mange år at have kæmpet om at undgå nedrykning, er der også tale om en sulten spiller der vil vinde titler. Det er en spillertype vi har søgt til at gå direkte ind på holdet og der er virkelig tale om en klassespiller med et meget højt niveau, udtaler cheftræner Michael Laudrup om 29-årige Marcus Lantz..

- Det er en skandinavisk topklub med store ambitioner, og jeg glæder mig til at starte i Brøndby IF. Det er et hold der har vundet alt i sæsonen, men klubbens ambitioner går også mod Europa og det bliver en spændende opgave. Det er et meget stærkt hold og det ser meget lovende ud. Jeg har haft nogle gode samtaler med Michael Laudrup omkring holdet og spillestilen, og jeg er sikker på jeg vil passe godt ind. Efter at have kæmpet om at undgå nedrykning i mange år, ser jeg frem til at spille med om guldet, og jeg vil gøre alt for at gøre en forskel, slår Marcus Lantz fast.

Svenske Marcus Lantz møder ligesom de nye holdkammerater til træningsopstart mandag den 4. juli. Marcus Lantz har endnu ikke fået tildelt et trøjenummer.

Fakta om Marcus Lantz

Født 23. oktober 1975
Nationalitet: Sverige
Position: Midtbanespiller
Højde: 178 cm
Vægt: 75 kg
Tidligere klubber: Ifö/Bromölla, Helsingborg, Torino, Hansa Rostock
A-landsholdet: 5 kampe