Laudrup: Rent bord

11.06.2005 22:06

- At vinde DM på denne måde er fantastisk. Det har været en utrolig iscenesættelse, hvor det hele gik op i en højere enhed til sidst, og selvom vi spiller mod ligaens sidsteplads, er det altså ikke hver dag man vinder 7-0. Det er et utroligt resultat, og sætter en tyk streg under vores sæsonafslutning, konstaterer en glad cheftræner efter at have skiftet en drivvåd skjorte ud med en pænere model.

- Vi slutter af med pokaltitlen, mesterskabet og storsejre på stribe, det kan næsten ikke være bedre. Nu og de kommende dage nyder vi bare sejrens sødme, vi har vundet det hele og det på den mest overbevisende måde.

- Der er to kampe igen, hvor vi får lov at spille med denne følelse. Det, at vi ikke bare går på ferie nu, er en god fornemmelse, men jeg vil godt love, at vi spiller de næste kampe for at vinde, og med den rigtige indstilling. Der er ingen der får noget foræret, lover han.

Anderledes

Det er svært at sætte ord på det første mesterskab som træner, men Laudrup forsøger alligevel.

- Det er anderledes. Jeg ved ikke hvordan jeg ellers skal beskrive det, for der er selvfølgelig en kæmpe glæde og lettelse, men det er svært at beskrive. Det bliver ikke i dag vi evaluerer sæsonen alligevel, så jeg tror bare vi skal holde en god fest, smiler han.

- At være træner i en klub som Brøndby, er selvfølgelig et pres, men det har jeg nu levet med stort set hele mit voksne liv.

- Der skal præsteres, vi skal udvikle spillere og vi skal lave resultater. Selvfølgelig er mesterskabet en del af det hele, men jeg mest glad for, at vi sluttede af på denne måde.

Ét hold

Selve kampen får også et par kommentarer med på vejen.

- Herfølges chance var, at hænge på med 0-0 så længe som muligt, og så håbe på at få et kontra-mål. Den fik vi hurtigt punkteret med to scoringer inden for de første 20 minutter, og så er den kamp slut. Vi havde snakket om, ikke at buse for meget frem de første 10 minutter af kampen, og det holdt vi os til. Der gik lidt mere, kommer det med et glimt i øjet.

- Der har været nogle bump undervejs, og vi vidste godt at det kunne trække ud til de sidste runder. Sådan er det når man spiller på topplan: Du arbejder et helt år, og så slutter det hele inden for kort tid.

Det største

- På en måned har vi vundet både pokal og mesterskab, og jeg glæder mig over, at spillerne nu også får den fortjente kredit for pokalsejren. Det synes jeg ikke de gjorde dengang, men med "The Double" kan det ikke blive større.

Laudrup nåede også at fortælle lidt om fremtidsplanerne, inden han blev hevet med i bussen til Tivoli.

- For at forblive nummer et, skal vi gøres stærkere. Næste år vil jagten på os blive endnu mere intens, og vi er nødt til at forstærke os. Det er ikke noget man bare gør på 2 uger, og vi har selvfølgelig forberedt hvad der skal ske. Hvad det ender med, vil de næste dage og uger vise, kommer det lidt kryptisk.

- Nu skal vi først og fremmest nyde det her. Det er den næstbedste eller bedste sæson nogensinde i klubben, og det skal vi være stolte af, runder cheftræneren af.

I sandhed en stor sæson og en fremragende manifestation. Sikke en aften.