Laudrup: Historisk sæson

20.06.2005 10:20

- Én af de bedste sæsoner i klubbens historie, der måler sig med de allerstørste præstationer her. I dag er kulminationen på en lang og intens sæson, som vi på alle måder står som vindere af.

- Det er specielt, også fordi vi har mødt store op- og nedture undervejs, men personligt var jeg aldrig i tvivl om, at vi ville vinde mesterskabet, fortæller cheftræner Laudrup, der netop er blevet hyldet som mestertræner for første gang i sin karriere.

- Vi har spillet godt undervejs, og til tider rigtig godt. Selv i perioden hvor vi mistede en del point, spillede vi overordnet set godt, og vi skabte hele tiden chancer. Derfor var der ikke uro og den store nervøsitet i truppen, og det hjalp os videre.

- Vi gik ind til foråret med et forspring på 10 point og ender med at have 12 point ned til nummer to. Så kan man kigge i nok så mange midtvejsstillinger, kommer det konstaterende.

Lang weekend og i gang igen

- Nu handler det om at nyde følelsen i den korte ferie, for allerede om to uger går det løs igen. For at holde os på toppen skal vi forbedre os, og det har vi tænkt os at gøre.

- Det er klart at vi gerne vil med i Champions League, men vi kan ikke sætte mål efter noget, der er så afhængigt af lodtrækningsheld, og afgøres på 180 minutters fodbold. En deltagelse i UEFA Cup'ens gruppespil vil være en succes, men vigtigst vil mesterskabet altid være.

- Dermed ikke sagt at vi frivilligt lægger os ned i de andre turneringer, for det har vi bestemt ikke tænkt os at gøre, smiler han.

- Vores præstationer i år sætter i høj grad dagsordenen for næste sæson, hvor vi endnu mere end i år vil blive jagtet af alle andre. Måske kan man bruge den korte pause positivt, for vi er jo i god form og skal nok være klar, når det hele går i gang igen, runder mester Laudrup af.

De danske mestre 2005

Per Nielsen løftede DM-pokalen som det synlige bevis på en historisk sæson.