Endnu en sejr over AGF

16.06.2005 10:47

Brøndbys stime mod AGF i SAS Ligaen fortsætter. Onsdag aften blev det til 2-1 i Århus, og det var syvende indbyrdes opgør på stribe med point til de blå-gule. Samtidig levede Brøndby op til statistikken, der siger, at klubben altid vinder den første kamp efter mesterskabet er sikret. Det har Brøndby IF nu præsteret de seneste syv gange i træk - eller samtlige forsøg i Superligaens levetid.

Sejren i Århus sikrer også, at Brøndby kan smykke sig med titlen "Bedste udehold" i sæsonen 2004/2005. Laudrup og Faxes mandskab har samlet 30 point i de 16 udekampe. Næstbedst er FCK med 25 point, mens Viborg har tredjepladsen med 21. På søndag kan Brøndby ligeledes sørge for, at status som bedste hjemmehold bliver på Vestegnen. Det kræver blot ét point mod FC Nordsjælland.

Også på formbarometrene er de blå-gule strøget til tops. Inden for de seneste fem kampe har Brøndby hentet 10 point, og inden for de seneste 10 opgør er det blevet til 21 point.

Thomas Kahlenberg er stadig glad for at møde AGF. Igen onsdag aften kom Brøndbys topscorer, med 13 mål i denne sæson, på måltavlen mod århusianerne. Det var Kahlenbergs fjerde scoring inden for de seneste fem kampe mod AGF i SAS Ligaen.

2-1 onsdag sikrer desuden, at Brøndby inden sidste spillerunde er det mest scorende hold i denne sæson - sammen med Esbjerg. Samtidig har holdet det bedste forsvar med blot 23 mål indkasseret. Går der højest ét mål ind mod FC Nordsjælland, sætter Brøndby ny forsvarsrekord i en SAS Ligasæson.

Produceret i samarbejde med netsuperligaen.dk

Mads Jørgensen i løb med bolden

Brøndby fik en sejr i den unikke mesterskabstrøje, da Mads Jørgensen og holdkammeraterne besejrede AGF 2-1.