Tre på stribe

31.07.2005 11:08

Det var en af de kampe som egentlig bør ses på video hjemme i sofaen. Ikke kun fordi himlen over Esbjerg var usædvanlig utæt her til aften, men fordi man bør have muligheden for at spole frem til kampens højdepunkter og se dem igen og igen.

Havde de medrejse blå-gule tilskuere i Esbjerg Idrætspark haft denne mulighed, havde de nok hurtigt spoleret forbi Fredrik Berglunds føringsmål til 1-0. I to omgange får Jerry Lucena sendt et hjørnespark ind foran mål hvor Esbjerg-angriberen umarkeret snitter bolden i mål bag en sagesløs Casper Ankergren.

Halvandet mål

Der skal skal blot spoleres syv minutter længere frem, før Mads Jørgensen afslutter en Brøndbykontra på flotteste vis. På forarbejde af Elmander og Skoubo bliver bolden lagt til rette på kanten af feltet hvorfra fløjspilleren sender bolden over i det lange hjørne med venstrebenet. 1-1, hvilket forbliver stillingen halvlegen igennem, hvor kombinationen af Brøndbys presspil og Esbjergs vanlige stil med lange bolde giver chancer til begge hold.

Allerede tre minutter inde i 2. halvleg bliver de 9.865 tilskuere vidne til en af de største chancer i kampen. Skoubo slipper helt igennem Esbjergforsvaret, runder keeperen og er fri til afslutning. Han går dog forkert i bolden, og hårdt presset sparker han forbi Lars Windes tomme mål.

Den store afbrænder virker dog på ingen måde desillusionerende for Brøndbymandskabet der hurtigt vinder overtaget og begynder at spille bolden hurtigere rundt, hvilket giver mere plads til de velkendte blå-gule kombinationer. Bl.a. er Skoubo tæt ved at snyde Lars Winde der er kommet alt for langt ud af sit mål, men den lange Brøndbyangribers afslutning rammer i stedet nettaget.

Fantomindskiftning

I det 64. minut foretager trænerteamet en udskiftning som bliver afgørende for kampen. Morten Skoubo erstattes af Kim Christensen der igen er fit efter sit ildebefindende i lufthavnen forud for afrejsen til Champions League-kvalifikationskampen i Georgien. Og fire minutter senere har den tidligere Lyngbyfrontløber scoret sit første mål i Brøndbytrøjen.

Kim Christensen og Elmander bygger angrebet op og sender bolden videre til Mads Jørgensen der lægger bolden indover til Kim Christensen der first-timer bolden på mål; den rettes en smule af og går i det tomme mål.

Knapt har Esbjerg sat spillet i gang før Kim Christensen endnu en gang indtager målscorerens rolle. Elmander bryder igennem, spiller bolden videre til Lorentzen der lægger den skråt tilbage i feltet. Her kommer Kim Christensen i fuld fart, og med indersiden sætter han bolden i kassen bag Lars Winde. Og Brøndby IF er på vej mod sæsonens tredje sejr på stribe.

Klar til Europa

Esbjergspillerne holder kampen igennem fast deres varemærke: de lange bolde fremad af banen. I det 83. minut havner en lang bold hos Michael Murcy der lægger den af til Fredrik Berlund som koldt sparker den ind bag Ankergren i Brøndbymålet. Og i overtiden er sejrsstimen tæt på at blive brudt, da Ankergren redder endnu et forsøg fra svenskeren.

Tre sejre i SAS Ligaen, halvandet ben i 3. kvalifikationsrunde til Champions League efter en svær udesejr i Georgien og sejr i Liga Cup'en. Alt dette på tre uger. Det vidner om et Brøndbyhold der er modnet til igen at tage et ansvar i Europa.