Sæsonens første titel i hus

13.07.2005 19:53

Brøndby IF sidder nu på alt hvad der kan vindes i dansk fodbold. Det er kendsgerningen efter TELE2 Liga Cuppen her til aften blev afviklet på Brøndby Stadion. Efter 2-1 sejr over FC Midtjylland og 1-1 mod F.C. København kunne Brøndby fortjente lade sig hylde foran 5683 tilskuere, med den tredie titel ud af tre mulige i dansk fodbold.

FC Midtjylland blev nr. 2 efter 3-1 sejr i over F.C. København, der sluttede på sidstepladsen.

Godt fra start

Den selvtillid FC Midtjylland havde tanket ved forinden at have besejret F.C. København med overbevisende 3-1 i aftenens første kamp ved Liga Cuppen, blev skudt i sænk allerede efter 2. minutters spil. Stortalentet Kasper Lorentzens indlæg fra venstrekanten blev rettet af og sejlede over i det lange målhjørne til Brøndbyføring.

Og de danske mestre og pokalvindere sad tungt på opgøret fra første fløjt. Agressive, løbevillige og med god gejst, satte de blå-gule tryk på fra starten. Chancer var der nok af og allerede i det 9. minut spurtede Jonas Kamper fra det midtjyske forsvar. 2-0 og Brøndby var startet som sidste sæson blev afsluttet - på imponerende vis.

I front var der uofficiel debut til Kim Christensen, og han viste fra start mange lovende takter. Han var pågående, agressiv og dygtig til at dække bolden, og med lidt mere træning i benene, bliver de chancer han kom frem til, også omsat til scoringer - det manglede i dag.

En af kampens andre store profiler var stortalentet Kasper Lorentzen, der med udgangspunkt på venstrekanten, var en nydelse at følge i offensiven. Med god teknik og spilforståelse var han tit med sidste fod på flere gode tilløb til chancer, men skarpheden manglede i feltet. Og bedst som kampen var ved at slutte, uden de helt store chancer til FC Midtjylland, lykkedes det alligevel Frank Kristensen at reducere til 2-1, hans 3. mål i aften efter han scorede 2 gange mod F.C. København.

Mere nerve

Efter sejren over FC Midtjylland så det lovende ud før den sidste kamp mod F.C. København. I forhold til den første kamp havde Brøndby skiftet på fem pladser. Holdet lagde ikke ligeså agressivt ud og indledningen på kampen bød ikke på de store chancer eller oplevelser. Et par løse muligheder var hvad det blev til. I stedet kunne man så nyde Lorentzens 1. gangsberøringer, løb med bolden og følte afleveringer - der er ingen tvivl om vi kommer til at se mere til talentet i denne sæson.

Først i det 27. minut faldt kampens første store chance. Henrik Kildentoft lavede en uheldig fejl der sendte Peter Ijeh afsted mod Zaza i Brøndbymålet, men med en god fodparade reddede han den flade afslutning.

Minuttet efter kunne Brøndbyspillerne juble over mere, da Mads Jørgensen scorede et smukt mål. Efter et flot overlab på venstrekanten efter Marcus Lantz' lange løb med bolden, lagde Mads Jørgensen smukt bolden over FCK-keeperen i et følt lob. Et meget flot mål sat ind af ihærdige Jørgensen.

Føringen holdt dog ikke længe. Små fire minutter senere hamrede Marcus Allbäck bolden op i nettaget efter en tilfældig nedfaldsbold, som Asbjørn Sennels ikke fik clearet.

Brøndbyforsvaret holdt dog skansen kampen igennem og med 1-1 kunne Brøndby IF fejre sæsonens første titel, og den tredie i år. Danmarksmestre, pokalmestre og nu også Liga Cup-vindere. Det tegner lovende for den nye sæson og under alle omstændigheder var det et par opløftende kampe set med Brøndbyøjne.


Brøndby-FC Midtjylland 2-1

  • 1-0 Kasper Lorentzen (2.)
  • 2-0 Jonas Kamper (9.)
  • 2-1 Frank Kristensen (43.)

Brøndbys startopstilling

C. Ankergren

D. Johansen - T. Hansen - D. Agger - A. Sennels

K. Daugaard - M. Retov

J. Kamper - J. Elmander - K. Lorentzen

K. Christensen

FC Midtjyllands startopstilling

A. Rasmussen

R. Daugaard - J. Troest - J. Mikkelsen - U. Lindkvist

D. Sørensen - M. Thygesen - M. Hansen - R. Pimpong

F. Kristensen - D. Nielsen

Indskiftninger

N. Jørgensen/ R. Daugaard (20.)
T. Rathe/ M. Thygesen

Brøndby- F.C. København 1-1

  • 1-0 Mads Jørgensen (28.)
  • 1-1 Marcus Allbäck (32.)

Brøndbys startopstilling

K. Zaza

D. Anton Johansen - H. Kildentoft - D. Agger - A. Sennels

M. Lantz - M. Retov

M. Jørgensen - J. Elmander - K. Lorentzen

M. Skoubo

Indskiftninger

K. Christensen / K. Lorentzen
T. Hansen / D. Anton Johansen

F.C. Københavns startopstilling

J. Christiansen

L. Jacobsen - B. Svensson - M. Gravgaard - U. Rooba

W. Kvist - T. Linderoth - M. Bergvold - J. Saarinen

P. Ijeh - M. Allbäck