Debutsejr på årets Europa-togt

26.07.2005 20:35

Efter en stor præstation, sikrede Brøndby IF her til aften i Champions League-kvalifikationens første opgave, en sejr i klubbens Europa Cup kamp nr. 105. På en vanskelig opgave i Georgiens hovedstad Tbilisi, vandt de danske mestre og pokalvindere 2-0 over de georgiske mestre Dinamo Tbilisi. Angriberne Morten Skoubo og Johan Elmander stod hver især for de flotte angribermål og Brøndby havde chancerne til mere.

Dermed kunne Brøndby juble over debutsejr i årets europæiske kampagne, en sejr der sikrede et fantastisk udgangspunkt før returkampen på Brøndby Stadion næste onsdag.

Pres fra starten

Brøndby havde masser af chancer og kunne snildt have scoret i hvert fald to gange mere, men det var nu hjemmeholdet, der med solid opbakning i ryggen, der startede klart bedst. Fra kampens start lagde Dinamo Tbilisi et højt pres, og i noget der lignede en 3-5-2 formation, var der blæst til angreb over kanterne.

Især på georgiernes højrekant blev meget af spillet iscenesat. Det førte til flere indlæg som enten blev til lige-ved-og-næsten målchancer eller hjørnespark. Her var de nærgående og da der tilfaldt en stor målchance fra kanten af feltet, som blev sparket lige over mål, var der optrak til en georgisk scoring.

Men Brøndby fik langt bedre fat, og takket være en solid organisation, blev spillet presset den anden vej. De bloå-gule holdt bedre fast i bolden, og begyndte at true mere i dybden bag Tbilisis ellers stærke forsvar. Skoubo fik fat i flere bolde, mens Elmander søgte at udnytte sin hurtighed. Han fremtvang også gult kort til hjemmeholdets Dynamo Kiev-lejesvend Amisulashvili, der kort før pausen tilmed fik det røde kort for en lignende nødbremse på Morten Skoubo.

Mads Jørgensen havde muligheden for at bringe Brøndby foran, men den ellers kvalificerede afslutning blev reddet på fornem vis af hjemmeholdets keeper. Også Skoubo testede keeperen med en flugter fra 25 meter - dog uden det sidste held.

Modnet hold

Med en mand i overtal var det tydeligt at Brøndby havde rimelig styr på hjemmeholdet, der ellers forsøgte at presse på igen efter pausen. Brøndby holdt bedre fast i bolden og kombinationerne kørte fornuftigt på den ellers dårlige græsbane.

Et kvarter inde i 2. halvleg scorede topscorer Morten Skoubo et sandt angribermål, på Elmanders forarbejde. Skoubo fangede bolden i dybden, holdt tempo og sparkede den ind i det korte hjørne - klasse af Skoubo!

Og fra da af stod der stort set Brøndby på det hele. Indskiftede Johan Absalonsen fik god plads at udnytte sin hurtighed på mod et forsvar, der var nødsaget til at skubbe langt op på banen.

Den ekstra plads mellem kæderne udnyttede Elmander til fulde, efter han med en flot soloaktion, hamrede bolden med venstrebenet over i det lange hjørne. En sand angriberkasse, der fik selv hjemmeholdets fanatiske fans til at klappe i det skjulte. Langt de fleste fans forlod dog stadion i minutterne efter, og så var der bedre mulighed for at spotte de omkring 10 danske Brøndbyfans på stadion.

I slutningen af kampen var der chancer i begge ender, men slutresultatet på den enorme måltavle stod fast - 0-2 til Brøndby efter en helt fantastisk indsats der lover godt før returkampen næste onsdag på Brøndby Stadion.