3-0 - så er vi i gang!

20.07.2005 14:48

Brøndby IF har ikke tænkt sig at lade sidste sæsons mesterskab, og forårets afsluttende hjemmekampe, være en enlig svale - her til aften sæsondebuterede de blå-gule med en imponerede 3-0 sejr over FC Midtjylland, sidste sæsons bronzevindere.

Morten Skoubo blev dobbelt målscorer i en blå-gul opvisning, hvor Per Nielsens flotte flugter slog sejren fast. Kampen gav debut til Kim Christensen og Marcus Lantz, hvor især sidstnævnte gjorde det meget overbevisende på midtbanen.

Solid defensiv - stærk offensiv

Med en defensiv der stort set lignede sig selv fra sidste sæson, stod Brøndby stærkt på banen foran Casper Ankergren. FC Midtjylland, der ikke havde meget spil, kom frem til 3-4 pænt store chancer i løbet af kampen, men alle gange var Casper Ankergren i Brøndbymålet både vågen og sikker.

Foran forsvaret var der debut til svenske Marcus Lantz, der allerede fra første fløjt satte sig igennem. Han var agressiv, hårdt tacklende, løbevillig, intelligent og måske mere overraskende - utrolig dygtig med bolden i det fremadrettede spil.

Samspillet med Martin Retov var allerede i dag bedre end ved sidste uges Liga Cup, og også Martin Retov udmærkede sig med en stor arbejdsindsats - kendetegnende for hele holdet.

Oppe foran var det en fornøjelse at se Morten Skoubo i aktion. Udover at score to rigtige angribermål, var han langt mere løbevillig end i mange tidligere kampe, og i det hele taget virkede han fit og i god form. Samspillet med Johan Elmander var som det plejer, altså stærkt, og med de boldsikre og udfordrende Mads Jørgensen og Kasper Lorentzen på kanterne, var det en nydelse i dag.

1-0 målet nærmest tacklede Skoubo i kassen på en returbold på det hovedstød, han selv havde forlænget på stolpen. Mads Jørgensen var oplægger til 2-0 målet, som Skoubo i fri position headede i det tomme net. 

Nielsen drømmehug

Mens Brøndbyspillerne kunne gå til pausen med en rigtig god fornemmelse efter en stor 1. halvleg, kunne de 15.141 fremmødte tilskuere søge lidt ly for det nærmest skybrud-agtige regnvejr der gjorde grønsværen både ekstra våd, hurtig og glat.

Brøndby fortsatte med den gode indstilling, det høje pres på modstanderne og det hurtige pasningsspil. FC Midtjylland fik aldrig tid og ro til at få styr på spillet, men jyderne forsøgte nu alligevel at presse spillet op med højt forsvarsspil. Det gav naturligvis plads til Brøndbyspillerne, men afleveringerne i dybden var svære at kontrollere på den våde bane.

Midtvejs i 2. halvleg slog anfører Per Nielsen sejren fast, da han med et drømmehug fra feltets kant hamrede bolden i kassen - helt oppe hvor målmanden sjældent når op. Lantz lagde bolden i brystet til Skoubo, der dæmpede den til Nielsen, der fik de forvente tilskuere yderligere op at ringe.

Med et par lige ved og næsten muligheder, et par af dem bortdømt efter fejlagtige offside-kendelser, blev det ved 3-0 sejren efter en imponerende Brøndbyindsats. Lantz kunne have kronet en flot debut med et mål, men hans flotte afslutning var milimeter fra krogen.

Kim Christensen nåede at skabe ravage, bevægelighed og dynamik efter hans entre på banen, men scoringer blev det ikke til. Auri Skarbalius gjorde comeback efter lejeopholdet i Herfølge og hans store popularitet er ikke blevet mindre efter det halve år.

Efter 3-0 sejren over medaljefavoritterne FC Midtjylland, har Brøndby IF sat kursen mod et titelforsvar. Der er ikke scoret mod holdet de seneste syv hjemmekampe i træk og holdet ligger nu på en delt 1. plads.

Næste opgave står lørdag, også på Brøndby Stadion, hvor modstanderen er Silkeborg IF.