Når få ødelægger det for mange

24.02.2005 08:25

Heldigvis er det et mindretal der ikke opfører sig ordentlig i forbindelse med vores kampe såvel på Brøndby Stadion som på udebane. Desværre har det igennem lang tid været således, at der ofte er tale om at det er de samme personer, der ikke kan forstå hvordan man skal opføre sig i forbindelse med en fodboldkamp.

Vi har desværre mange eksempler på - blandt disse få ballademager -, at de har både 10, 20 og sågar 30 sager som er "løst" ved enten bortvisninger, karantæne og bøder førend disse har forstået alvoren, som det jo er når man ryger i retten.

Indenfor det sidste halve år kan vi konstatere, at det danske retssystem har skærpet kursen i takt med, at myndighedernes (læs politiet) tålmodighed er blevet opbrugt. Flere sager, og tidligere end før, ender i retssystemet, og her er konsekvensen af også politikernes opstramning af love omkring ballade og vold medfører, at der nu gives ubetingede straffe til personer der i forbindelse med fodboldkampe ikke har forstået hvad god opførsel er.

I og omkring vores kampe, på Brøndby Stadion, kan nævnes at personsager herfra har givet lige fra 10 og op til 60 dages ubetinget fængsel, og det også til personer der ikke har haft andre sager på sin samvittighed. Alle sager har været veldokumenterede, og der har derfor ikke været tvivl om skyld, det nye er at vi har set sådanne sager før end ikke nå til retten, og hvis de gjorde det så endte de med betingede domme pga. ikke tidligere generalieblad, og undskyld "misforstået" medlidenhed. Seneste eksempel er sågar 1 års ubetinget fængsel, men her er der også tale om en sag hvor generaliebladet er næsten en hel roman værdig.

Nu skal der ikke være tvivl, om at vi i Brøndby IF helst var enhver sag foruden, og at vi i dagligdagen da heldigvis løser en del konfrontationer uden at det kommer til andet end en løftet pegefinger eller en karantæne af kortere varighed.

Når det så er sagt så er det også vigtigt, at man dels med ovennævnte skærpede kurs sammenholdt med et ønske fra os, eller selvsagt alle, at vi helst var foruden sager og at man forstår at får man et påbud af en kontrollør eller af politiet, ja så skal man umiddelbart og uden tøven rette sig efter dette. Skulle man ikke være enig, eller føle sig behandlet dårligt så bør man efterfølgende, og det er nok bedst at vente til dagen efter, klage til enten Brøndby IF eller den lokale politimyndighed (Glostrup).

I forbindelse med ønske om, at ville klage, og det involverer personer fra vort kontrollørkorps, ja så er alle kontrollører pligtig til at opgive sit kontrollørnummer til de personer der måtte ønske dette, og det bør følge en evt. klage. Lad mig understrege vi tager alle klager alvorligt, og de bliver undersøgt til bunds, og er der sket en uretfærdighed så siger vi uden tøven undskyld, og forsøger at udbedre skaden.

Hvorfor nu den omtale. Jo, det er vigtigt at være opmærksom på at alle der synes, at det kunne være "sjovt" at forbryde sig mod det, som er en acceptabel opførsel i forbindelse med fodboldkampe, nu har en meget større risiko for at deres handling risikerer at medføre en retssag, og at sandsynligheden for at straffen bliver så "hård" at den pletter ens straffeattest! Og det kan jo altså give alvorlige konsekvenser for fremtiden i relation til job m.m.

Det kan absolut ikke betale sig ikke at rette sig efter et påbud givet af enten kontrollen eller politiet, og man er nød til at forstå at når der er samlet så mange mennesker til fodbold ja så er der ikke tid/plads til at indlede en snak om hvorfor, retfærdighed eller ikke, ofte er påtalen berettiget, og som sagt de fleste retter sig efter en sådanne.

Prøv også en gang i mellem at være en god kammerat når nu sidemanden er ved at "koge" over så kan et velment råd jo være at man lige dæmper ham/hende ned inden det går galt. Et klap på skulderen eller få velvalgte ord kan mange gange løse op for "vreden" - det er jo trods alt kun kun fodbold I/vi er til - trods alt!

Til sidst den største del af kontrollørernes arbejde - faktisk 95% - går med at servicere, og det er og vil vedblive med at være den vigtigste opgave. Men vær heller ikke i tvivl om at den "serviceringsopgave" som det er at sikre god ro og orden, til glæde for alle, altid vil blive løst, men helt klart ville vi gerne have at det fylder mindre og mindre, ja vi er helst helt foruden...

Emil Bakkendorff
Sikkerhedsansvarlig for
Brøndby IF